Monday, June 8, 2009

SIRENELE DIN MAREA NEAGRA

Chiar daca avem impresia ca stim tot ce se intampla in jurul nostru, exista, totusi, taramuri neexplorate si ciudate in chiar apropierea noastra. Asa se intampla si cu Marea Neagra, mare care ascunde inca multe taine. Pentru unele din ele inca nu a venit vremea sa fie relevate oamenilor. Cu toate acestea, trebuie sa stim ca-n universul marin al Pontului Euxin exista o alta lume, diferita de a noastra.

Cei care merg prin satele de pescari de la malul marii si au curiozitatea sa stea de vorba cu batranii locului, au surpriza sa auda intamplari cu femei cu parul lung care inotau in jurul corabiilor. Sunt celebrele sirene de care aminteste pana si Ulise in odiseea lui. Din pacate oamenii au asociat mereu numele sirenelor cu cel al unor fiinte rele, care vor sa-i distruga pe corabieri.

Daca asta au vrut sa faca sirenele cu Ulise si oamenii sai, s-a datorat nu rautatii ci a reprezentat pur si simplu un act de razboi, sirenele incercand sa razbune distrugerea Troiei de catre hoardele aheilor. Se spune ca rolul sirenelor este de a-i ajuta pe toti oamenii buni, ca vad diferente dintre corabierii buni si cei rai. Marea Neagra a fost bantuita de legende din cele mai vechi timpuri.

Aici s-a spus ca ar fi existat si ultima Atlantida, ramasita a vechiului imperiu fiind Insula Serpilor, insula magica pe care prietenii nostri de la Est au vrut-o cu orice pret, chiar daca ea n-a figurat in nici un tratat international. Au vrut-o din cauza legendelor, fiind convinsi ca fiecare legenda vine dintr-o realitate pe care oamenii, la un moment dat, nu o inteleg. Existenta sirenelor nu este amintita doar in preajma marii, ci pe intreg teritoriul Romaniei.

Cunoscuta si sub numele de <Femeia peste> sau Faraonoaica, imaginea sirenei apare pe o serie de motive ornamentale. In unele zone ale tarii se spune ca sirenele se nasc din parinti blestemati, ca ele traiesc doar in mare si ca se lasa vazute doar in zilele de sambata.

Intalnim imagini ale sirenelor pe cale, pe strachini, pe porti, chiar pe unele discuri heraldice. Unii spun ca sirena a patruns la noi dinspre Vest, altii afirma ca sunt rude ale anticelor amazoane, ramase sa vegheze asupra locurilor in care traiesc, alungate de rautatea oamenilor. Realitate venita dintr-o vechime incontrolabila, existenta sirenelor din Marea Neagra va continua sa fie inca, invaluita in mister.

sursa razboiul nevazut



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites