Tuesday, June 9, 2009

DESPRE ENERGIA FEMININA-PARTEA A 2 A-TAISHA, FLORINDA, CAROL

La un moment dat, Taisha Abelar ne-a spus ca a flirta este necesar pentru o femeie. Cum punem manipula aceasta, fara sa raminem prinsi in ordinea sociala?

Taisha Abelar ne-a spus ca a flirta, atunci cind aceasta actiune este despuiata de incercarile de a face din asta un ritual al acuplarii, ne da o incarcatura energetica. Este o maniera de a utiliza puterea uterului ca pe o forta constructiva in viata noastra cotidiana. Femeile pot dirija energia matricei/uterului prin ochii lor, prin intreaga lor fiinta si sa interactioneze in viata lor cotidiana din perspectiva cunoasterii tacute a uterului.

Nagualul a descris aceasta actiune ca : "a avea o relatie romantica cu cunoasterea", oricare ar fi forma in care aceasta se prezinta. El ne-a mai spus si ca putem avea o relatie romantica cu celelalte fiinte-nu de amor, ci de afectiune abstracta.
Amorul, a face curte, a spus el, este doar indulgenta de sine. Afectiunea abstracta insa, cere disciplina-arta de a mentine o stare de uluire. Noi il sustinem pe celalalt ca pe o fiinta misterioasa si magica.

Puteti sa ne vorbiti despre menopauza sau pierderea uterului dupa o operatie? Aceste circumstante schimba posibilitatile pe care le avem ca femei d.p.d.v. shamanic? Cum sa ne descurcam cel mai bine in aceste doua situatii?

In timpul menopauzei, energia sexuala este in intregime eliberata. Inainte de asta, ea era prinsa in mecanismul reproducerii sexuate. In loc sa se simta marcata de slabiciune, femeia la menopauza este bombardata de un flux nou de energie de o asemenea forta, incit in anumite cazuri ea se sperie. Pasele magice pot sa ii dea femeii avantajul de a-si mentine sobrietatea si vitalitatea in timpul acestei imense schimbari energetice.

In termeni pragmatici, acesta este un moment in care fiinta ce traieste aceasta experienta stie ca trebuie sa faca ceva diferit in ceea ce priveste sanatatea si energia sa, pentru a-si mentine sobrietatea si a amplifica la maximum perceptia directa ce ii este acum la indemina.

In cazul unei histerectomii, raspunsul este:" pentru un luptator nu exista avanataje si dezavantaje. Nu exista decit provocari."-Roata Timpului.
O fiinta ce a suferit o histerectomie are in fata o excelenta provocare, pentru ca ea are inca amprenta energetica a matricei/uterului, dar stie ca acum nu mai poate sa fie indulgenta cu ea insasi si sa se complaca.
Pentru a percepe energie in mod direct, ea trebuie sa adopte un tel neabatut-predilectia barbatilor-ceva de care au nevoie toti navigatorii infinitului.
In plus, o histerectomie poate sa ne serveasca pentru a vedea in final ce am facut cu uterul nostru. Toate turbulentele pe care le-am pastrat in interiorul sau sint propriile noastre credinte despre cine sintem, cum o copiem pe mama noastra si credintele sale, sau reflecta sentimentele noastre legate de tatal care nu a avut niciodata afectiune pentru noi.
Recapitularea ne da o oportunitate de a ne intoarce si a vedea interactiunile noastre sexuale, dar si modul in care putem rescrie aceste istorii diferit.


Imi aduc aminte ca am auzit intr-un seminar ca studentele lui don Juan isi focalizau atentia asupra evolutiei, nu asupra reproducerii.
Ce spun ele despre maternitate, daca cineva simte nevoia sa fie mama?

Ce conteaza pentru un navigator este sa fie impecabil, de a-si asuma raspunderea pentru deciziile sale oricare sint acestea. Daca cineva alege sa fie mama, atunci trebuie sa fie o mama impecabila. Ea ii daruieste copilului sau afectiune totala, fara investitii si fara a incerca sa il suprasolicite. Ea va avea grija de ea insasi pentru a nu se supara ca daruieste totul unei fiinte care nu ii daruieste nimic in schimb.

Dupa cei sapte ani de celibat pe care-i mentioneaza Taisha se dilueaza si dorintele sau nostalgiile pentru sexul opus?

Dar navigatorii nu doresc sa scape de dorinte sau nostalgii. O intrebare mai buna ar fi: "Pentru ce avem nostalgii? Oare chiar pentru sexul opus sau este vorba de altceva?"
Putem sa ne folosim de energia nostalgiei si a dorintei ca de niste forte pozitive care sa ne conduca sa actionam intr-o maniera diferita-a visa.

Conform vazatorilor din vechime, pina la urma lucrul pentru care avem nostalgie este de fapt dublul, nagualul nostru, corpul energetic. A recunoaste acest lucru ne ajuta sa actionam cu eleganta in interactiunile cu barbatii/femeile, in loc sa actionam din dorinte compulsive sau nevoie.
Vazatorii recomanda un moment de celibat pentru navigatori, pentru a-si examina propriul inventar.
Mai ales femeile au nevoie de o pauza momentana pentru a verifica cine sint si ce isi doresc.
Ceea ce descoperim intotdeaun este, asa cum spunea vechiul Nagual, ca sintem "prestabilite". Sintem fragmentate. Avem nevoie de coeziune inainte de a putea sa amestecam energia noastra cu cea a unei alte persoane.

De obicei nu sintem gata pentru schimbul energetic ce are loc intr-o relatie sexuala, daca nu ne-am examinat mai inainte propriul inventar, incluzind toate incercarile si interpretarile pe care le dam relatiilor noastre cu ceilalti.
Nagualul ne-a spus ca in interactiunile noastre noi asteptam intotdeauna o reciprocitate,dar ca navigatorii nu asteapta o returnare a sentimentelor lor.
Ei se apropie de fiecare uniune cu o alta fiinta cu o disciplina toatala, cu o afectiune totala.

Taisha Abelar a subliniat ca celibatul pentru un luptator nu este o modalitate de a cistiga bile albe pentru buna conduita, sau pentru a acumula cantitatea corecta de "sacrificiu"."Sapte ani" se refera la un ciclu complet de timp. Ciclul real poate diferi de la femeie la femeie. Trebuie sa hotarim asta individual. Asta este o provocare! Infinitul va semnala o directie de urmat pe care o vom putea percepe in tacere interioara.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites