Thursday, June 11, 2009

Biserica inimii impietrite







Biserica de la Hodos - Bodrog a fost construita in 1177. Legenda spune ca intr-o zi, un taur a innebunit si a pornit pe campii, atacand pe toti cei care incercau sa-l opreasca. Pentru ca era periculos in libertate, nobilii locului au pornit dupa el sa-l vaneze. L-au incoltit intr-o poiana, unde taurul scormonise pamantul cu propriile coarne. Dupa ce l-au doborat, vanatorii au sapat in locul insemnat de taur si au gasit o icoana a Maicii Domnului.

Considerand ca asta a fost semn de la Dumnezeu, pe locul respectiv a fost construita o biserica cu hramul Adormirii Maicii Domnului. Icoana a ramas acolo timp de sute de ani, facand o serie de minuni dar ceea ce ii impresioneaza pe cei care vin la Bodrog este o... inima de piatra.

Se spune ca demult, o femeie sarmana a venit sa ceara ajutor spiritual unui calugar. Acesta nu a ascultat-o si a gonit-o, iar femeia l-a blestemat sa-i ramana inima de piatra. La ora actuala inima este inca pe zidul bisericii unde vizitatorii o asculta cu urechea si spun ca.. inca i se aud bataile.

Eliszar

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites