Friday, May 1, 2009

NOVENA CATRE SFANTUL COPIL DIN ATOCHA-ZIUA 1



Observatii si metoda de rugaciune pt. aceasta Novena

Beneficiile daruite noua prin aceasta Novena sint incomparabile si trebuie sa avem incredere in El complet, cu inima deschisa, si in acelasi moment in care Il chemam pina in ultima zi a Novenei sa fim in dispozitia spirituala necesara de a primi ceea ce cerem. 

In celelalte zile este bine sa facem acte de caritate, pomeni, donatii copiilor sarmani, pantofiori si incaltaminte, dar si parintilor ce nu au bani si au familii numeroase.

De asemena este bine sa ne rugam pentru sufletelor celor ce au murit, dind pomana si vizitind bolnavii astfel incit sa fim in uniune mentala si spirituala cu Copilul Sfint.

Aceasta Novena poate fi facuta oricind avem timp, dar sa nu uitam sa Il percepem mereu linga noi.

ACT de SMERENIE
 
Oh frumos Copil din Atocha! Nino de Atocha! Abis al iubirii nesfirsit, Copilul inimii mele, fintina inepuizabila de minuni, miracolul prosperitatii, riul incintarii, parintele compasiunii. 

Oh Copil binecuvintat din Atocha! La picioarele Tale imparatesti ingenuncheam noi, pacatosii nerecunoscatori care doresc sa implore cu lacrimi in ochi iertarea pentru greselile noastre multiple. 

O vom plasa ca intermerdiara pe Sfinta Fecioara Maria si cu increderea intr-un astfel de intermediar puternic Te imploram: in fata sfinteniei Tale se roaga sufletul meu sarman rusinat de divina Ta prezenta si cu toata inima doresc sa Iti spun ca imi pare rau ca Te-am ofensat cu pacatele mele numeroase. 

Tie, Copile Atotputernic din Atocha, caci esti ceea ce esti, Dumnezeu din Dumnezeu Iti cer sa-mi dai smerenia ce i-ai dat-o lui DIMAS pe cruce; sa-mi dai mereu lacrimile pe care I le-ai dat sfintului Petru in noaptea in care Te-a renegat; expresia dulce a sfintului Augustin in inima mea. 

Nu, Copilul meu, nu-mi taia firul vietii acum. Mai daruieste-mi timp ca sa fac ofrande si sa pling pentru pacatele mele asa cum I-ai dat oportunitatea Mariei Magdalena de a plinge. Te implor in acelasi timp sa-mi daruiesti harul de a fi placut ochilor Tai.

Oh Copile milostiv! Iarta-ma daca Te-am ranit! imi propun sa nu mai pacatuiesc din nou si cer acest har prin intercesiunea dulcei Tale mame Fecioara Maria de Atocha.

Te voi astepta, si voi avea incredere in Tine si datorita Tie ma incred ca voi ajunge la mintuire si voi obtine ceea ce am cerut in aceasta rugaciune de 9 zile.Eu cred cu tarie ca Tu nu ma vei lasa si am mare incredere ca petitia mea va fi rezolvata prin credinta si increderea mea in Tine. 

Sper sa imi transformi toate durerile, munca, necesitatile, problemele in cai de purificare a vietii mele necredincioase. Adu fericire in necazurile mele, libertate inchisorii mele, caci Tu esti salvatorul meu. 

Iti cer sa ma ajuti, sa ma asisti si sa fii cu mine in momentul mortii ca sa imi permiti sa participi la regatul Tau ceresc acolo unde Tu traiesti si domnesti cu Tatal si cu Duhul Sfint in viata fara de sfirsit. Amin

RUGACIUNE ZILNICA

Imaculata Maica a Domnului, Sfinta Maria de Atocha, sanctuar placut al Duhului Sfint, poarta catre imparatia cerului, trezire divina, pentru care, dupa Dumnezeu, toate creaturile traiesc, uita-te la mine cu ochii Tai frumosi ca sufletul meu sarman si orb sa fie luminat si ca harul Tau sa se intoarca la mine. 

Roaga-te pentru mine Fiului Tau, Sfintul Copil din Atocha si roaga-l sa imi implineasca petitia in aceasta zi. Implora-L sa ma ilumineze astfel incit sa recunosc cit de mult am gresit si cit m-am departat de Harul Divin, si sa nu ma mai impiedic in pacatele acestei lumi. 

Gaseste-mi forta necesara pentru a nu mai cadea si a nu face operele diavolului si pazeste-ma de foamea carnii. Da, Mama iubita am dreptate cind ma gindesc ca nimeni din cei ce au cazut inaintea Ta nu a fost ignorat. 

Cu aceasta siguranta astazi cad in genunchi pt. a implora intercesiunea Ta la Fiul Tau Sfint, caci cred ca El imi poate da solutia la toate problemele datorita compasiunii Sale, si succes in necesitatile mele materiale si spirituale. 

Aceasta implor pe Fiul Tau iubit Copilul din Atocha. Cer cu toata inima ca, daca petitia mea este spre binele meu si are aprobarea Ta, sa mi se daruiasca cererea ....si daca nu este spre binele meu sa imi daruiesti intelegerea motivului si sa Te pot servi cu toata viata mea invatind sa port peste tot lucrarea Ta pina la o moarte sfinta. Amin

ZIUA INTII
Copil din Atocha
Copil prodigios
Copil divin
Copil iubitor
Copil din Atocha
Copil iubitor

La picioarele Tale iti cer Atotputernice
Ca toate necazurile sa imi fie transformate in bucurie
Caci Tu esti si Tatal meu, salvarea si odihna mea


PRIMUL MIRACOL


In februarie 1829 Maxima Esparza a fost pusa in inchisoare in satul Encarnacion, exact in zilele in care se celebra sfinta Maria din Candelaria; din cauza manierelor sale proaste a fost pusa in inchisoare in total de 3 ori. Fiind eliberata a plecat spre Durango, dar si acolo a fost pusa in inchisoare pentru un an.

Neavind pe nimeni sa o ajute s-a rugat cu credinta in inima catre Sfintul Copil din Atocha, care a ascultat-o cu bunavointa si a scos-o din inchisoare, caci nimeni altcineva nu ar fi vrut sa o ajute. 

Sfintul Copil imbracat ca un tinar print a vizitat-o in inchisoare si i-a dat piine in numele Mamei Sale spunindu-i ca in aceeasi amiaza o va aduce in fata unui judecator care o va elibera si aceasta a surprins-o caci intr-adevar s-a intimplat,dar cu conditia ca ea sa se duca direct acasa. 

Facind acest lucru a pornit spre satul sau, dar s-a ratacit in timpul noptii in drumul spre Fresnillo.Ghidul sau spiritual ce ii aratase calea disparuse, dar stiind ca mama sa era Sfinta Maria de Atocha si numele copilului era Manuel de Atocha a mers cu aceste nume in minte toata noaptea, iar dimineata a ajuns in Fresnillo. 

Auzind acestea mai multe persoane ce se rugasera Copilului Divin au dus-o la casa preotului, iar ea povestind tot ce i se intimplase, a fost dusa in sanctuarul bisericii ce adapostea o statuie a Pruncului de la Atocha si a Mamei Sale. Cind femeia, Maxima, a ajuns acolo a ingenuncheat si a plins multumindu-I Copilului Sfint pentru miracolul facut, povestind tuturor ce miracol a facut EL Nino de Atocha din sanctuarul de la Plateros.

PRIMA RUGACIUNE
 
Copil gratios din Atocha, suveranul arcai supremului sanctuar, Te salut si Te onorez in aceasta prima zi si Iti ofer aceste 3 rugaciunI Tatal nostru, si aceste 3 rugaciuni Bucura-Te Marie impreuna cu cite o Slava Tatalui, in memoria primei clipe in care Fecioara Maria, mama Ta, a primit vestea buna de la arhanghelul Gabriel, iar acesta mult bucurindu-se a spus:"Bucura-te Marie plina de har Domnul este cu Tine".

Tu esti salvatorul persoanelor ce sint disperate. Te implor iubitule Copil din Atocha sa imi daruiesti ce Iti cer in aceasta Novena de 9 zile si sa-mi auzi rugaciunile si cererea. 

Ii chem ca intermediari pe sfintii ingeri pe care Tu i-ai pus ca pazitori si gardieni ai oamenilor. Sper ca prin harul Tau sa pot parasi aceasta lume cu sfatul Tau si sa obtin prietenia Ta nemuritoare si o moarte fericita pentru a fi cu Tine in gloria fara sfirsit.Amin. 
 
RUGACIUNE ZILNICA
(se face dupa cerere.)
Dupa cerere, trebuie spusa o rugaciune cu rozariul in onoarea sfintei Maria de Atocha.

RUGACIUNE FINALA ZILNICA
Puternic Copil din Atocha, Dumnezeu ce a facut pe om pentru mintuire, Bunatatea mea, de o Frumusete ce nu a mai existat, Incintarea inimii, singurul meu Stapin si Fericirea tuturor creaturilor, cine daca nu Tu, divine Manuel va fi Fintina beneficiilor mele, Tatal Compasiunii, si singurul Dumnezeu adevarat, Iertarea pacatelor noastre si Cel pe care pot intotdeauna sa ma bazez in problemele si necazurile mele.

Fie ca ingerii sa Te adore la fel ca si toate creaturile. Fie ca locuitorii cerurilor si ai pamintului, ingerii, spiritele celeste, sfintii din cer, toti de pe pamint, mineralele, plantele, animalele si toti omaenii sa Te adore. Orice materie vie traieste in Tine. Rugaciunile mele catre Tine sint perpetue.

Oh sfinte Copil din Atocha Tu imi stii problemele, necazurile si nevoile, caci nimic nu poate fi ascuns de Tine. Catre Tine, Copil Puternic imi prezint petitia, necesitatile si durerile cu incredere ca le vei accepta si ca imi vei darui solutia. 

Tu poti sa-mi daruiesti fericirea de care am nevoie in viata. Tu esti cel ce imi converteste minia in speranta, Tu esti mediatorul dintre Tatal si oameni, Tu ne binecuvintezi zilnic, in fiece ceas, in fiecare secunda cu atita bunatate, beneficii carora nu sintem capabili sa le raspundem asa cum ar trebui.

Si acum, gasindu-ma in prezenta Ta iti implor bunatatea si iertarea caci Tu esti autorul vietilor noastre si Tie iti datoram venirea noastra la viata. Tu ai instituit Sfintul Sacrament ca o penitenta pentru a ne purifica sufletele prin iertarea pacatelor si pentru a ne darui inapoi prietenia cu Tatal Tau Ceresc.

Iti ofer aceste rugaciuni pentru ca Tu la rindul Tau sa le prezinti Tatalui Tau Sfint. O cer si pentru sufletele din purgatoriu pentru a obtine indeplinirea dorintei de a avea mereu sfatul Tau Copil Divin din Atocha, cel pe care il dai credinciosilor. 

Fie ca prin compasiunea Ta sa fim capabili sa ne bucuram de compania Ta in ceruri, cu Tatal si cu Duhul Sfint cu care domnesti si vietuiesti in vecii vesnici.Amin .

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites