Tuesday, May 5, 2009

Influenta societatii, a mediului inconjurator, asupra Incepatorului.

Omul care vrea sa se inalte spiritual, este obligat sa se indeparteze de influente straine si sa nu-si ascunda noile conceptii. Aceasta, doar pana va primi, de Sus, sentimentele necesare care il vor pazi si sustine in continuare.Oamenii indepartati de spiritualitate sunt cel mai putin daunatori, impotrivirea lor sau indiferenta lor este lipsita de influenta.
Dar cei care sunt in vreun fel atasati de conceptii spirituale sau de cabala, sub diversele prezentari false ale ei, reprezinta o piedica in fata acelora care vor sa se inalte in mod autentic spiritual. Dat fiind ca stiinta cabalei „slabeste” aparent puterile omului, ca sa depinda de Creator cabalistii autentici tind sa impresioneze mai putin pe incepatori prin exteriorul lor.Daca incepatorul simte atractie fata de actiunile exterioare ale cabalistilor neautentici, mincinosi, ei vor cadea in capcana „robiei lui FARAON – PAROH(egoismului). Precum se povesteste in „Exodul din Egipt”, oamenii se complaceau in aceasta robie. Aceasta este o povestire care trateaza numai subiectul starilor spirituale prin care trece o persoana; este vorba aici de o inrobire neautentica in spiritual spectaculos, spre care un student incepator se simte atras irezistibil, fara sa-si dea seama. Mai tarziu omul regreta de a fi pierdut energie si timp pe cand trebuia sa fi luptat contra egoismului.
In sfarsit, precum am mai declarat mai sus, omul nu trebuie sa se teama de anturajele cu totul deconectate de spiritualitate, neavand nimic de asimilat de la acestea, nefiind supus la vreo influenta a acestora.

fragment preluat din cartea Pe urmele inimii
traducere Clara Mendel
KAVANA
sursa kabbalah romania

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites