Sunday, May 10, 2009

FECIOARA DIN GUADELUPE-12 decembrie










Fecioara din Guadelupe reprezinta unul dintre cele mai blinde si materne aspecte ale Maicii Domnului.Ea este invocata de cite ori dorim sa invocam o forta ce nu ne judeca si ne iubeste neconditionat.

La 10 ani dupa Conquista spaniola in Americi, aceasta aparitie a avut loc pe dealul unde existase un templu al zeitei aztece a porumbului si pamintului, Tonantzin. Numele Tonantzin in sine inseamna"Mama noastra". De data aceasta Fecioara nu a aparut ca sa dea omenirii preziceri sumbre, ci ca sa arate o figura materna plina de iubire si compasiune, gata sa asiste orice cerere.

Pe 9 decembrie 1531 un taran Mexican Indian, Juan Diego mergea pe locul pe care acum este Mexico City. Din virful dealului o femeie frumoasa l-a chemat si l-a intrebat:"Oare nu sint eu aici, cea care este mama ta?" A spus apoi ca doreste sa i se construiasca o biserica pe bucata de pamint pe care aparuse, trimitindu-l sa faca aceasta cerere episcopuui locului. Ascultindu-l, episcopul l-a instruit pe Juan sa ceara un semn pentru a fi sigur ca aceasta este o adevarata aparitie a Mariei. Cind a ajuns la locul intilnirii, aceasta il astepta instruindu-l sa adune niste trandafiri ce aparusera linga picioarele ei(nu era sezonul in care acestia infloreau). Fecioara a mai spus ca aceasta biserica va fi dedicata celor ce au nevoie de iubirea, compasiunea, ajutorul si protectia ei. Juan a strins trandafirii in mantia sa si cind a ajuns la episcop ca sa ii arate, acestia au cazut pe pamint intr-un portret elaborat al Fecioarei Maria, lasind o amprenta puternica pe mantie. Aceasta exista pina in ziua de azi si este venerata de mii de pelerini anual. In Mexico City aceasta bazilica a fost imediat construita, raminind neschimbata de timp.


Novena in onoarea Fecioarei din Guadalupe

ziua intii


Rose Iubita Fecioara de Guadelupe, mama infloritoare a celor sfinte, invata-ma caile Tale ale blindetei si puterii. Asculta-mi rugaciunea smerita oferita cu incredere din inima, pentru a-Ti implora acest favor.......
Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.

ziua a doua


RoseO Marie, conceputa fara pacat, vin in fata tronului gratiei Tale pentru a impartasi aceasta devotiune ferventa a copiilor Tai credinciosi din Mexic, care Te cheama sub numele aztec glorios de Guadalupe. Obtine-mi cheia unei credinte vii, pentru a-I face voia Fiului Tau sfint intotdeauna. Fie ca voia Sa sa fie facuta in cer si pe pamint.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.


ziua a treia

RoseO Marie, a carei Inima Imaculata a fost strapunsa de sapte sabii ale durerii, ajuta-ma sa merg cu curaj printre spinii ascutiti aruncati pe calea mea. Obtine-mi puterea de a fi o copie fidela a Ta. Aceasta iti cer, draga mea Mama.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.

ziua a patra

RosePreaiubita Mama din Guadalupe, Te implor pentru a avea o vointa puternica de a imita compasiunea Fiului Tau, de a cauta mereu binele in cei ce au nevoie.Daruieste-mi aceasta, Te implor smerit.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.


ziua a cincea

RoseO Maica prea sfinta, Te implor sa-mi obtii iertarea pacatelor, gratia de a Il servi pe Fiul Tau mai credincios de acum incolo, si mai ales gratia de a-L adora vesnic in ceruri cu Tine.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.

ziua a sasea

RoseMarie, Maica vocatiilor, multiplica vocatiile preotilor si umple pamintul de case pline de credinta care sa fie lumina si caldura lumii, un lacas al sigurantei in noptile furtunoase. Implora-L pe Fiul Tau sa ne trimita multi preoti credinciosi. Aceasta Iti cer Mama.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.

ziua a saptea

RoseO Fecioara de Guadalupe, Te imploram ca parintii sa traiasca o viata sfinta si sa-si educe copiii intr-un mod sacru; ca copiii sa asculte sfaturile bune ale parintilor; ca toti membrii familiei sa se roage si sa adore divinitatea impreuna. Aceasta Iti cerem Mama.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.

ziua a opta

RoseCu inima plina de cea mai sincera veneratie, ma inchin la pamint in fata Ta, o Mama, pentru a-Ti cere sa-mi obtii gratia de a imi implini datoria stadiului meu din viata cu credinta si constanta.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.

ziua a noua

RoseO Doamne, ai dorit sa ne daruiesti favoruri mereu, prin protectiei sub care ne-ai pus, cea speciala a Fecioarei din Guadalupe. Daruieste-ne noua, servitorii Tai smeriti care se bucura in a o onora astazi pe pamint, fericirea de a ii vedea fata in cer.

Tatal nostru, Bucura-te Marie, Slava Tatalui.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites