Saturday, April 18, 2009

si Credinciosii din Brasov si Sibiu vor putea lua in acest an Lumina adusa direct de la Mormantul Sfant

Credinciosii din Brasov si Sibiu vor putea lua in acest an lumina adusa direct de la Mormantul Sfant de la Ierusalim, doi preoti din cadrul Protopopiatului Brasov urmand sa plece cu un elicopter la Aeroportul International Henri Coanda, unde va sosi, de la Ierusalim, o delegatie a Patriarhiei Romane.

"La initiativa, cu sprijinul si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Lumina Sfanta care se pogoara odata pe an la Mormantul Sfant la Ierusalim de Pastele ortodox va fi adusa si in Mitropolia Ardealului, la bisericile din Sibiu si Brasov“, a declarat preot profesor Aurelian Reit, preot paroh al bisericii „Sfanta Treime“ din Scheii Brasovului.

Parintele Reit, impreuna cu parohul de Bran, Gheorghe Coltea, vor prelua Lumina Sfanta de la Otopeni si, cu un elicopter, o vor aduce intai la Sibiu si apoi la Brasov, unde va fi preluata de preotii tuturor bisericilor din Protopopiatul Brasov, relateaza NewsIn.

"Este pentru prima oara cand Lumina Sfanta de la Sfantul Mormant va ajunge la Brasov. Ne bucuram ca, datorita Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, credinciosii nostri vor avea ocazia de a primi Lumina Sfanta pogorata peste Sfantul Mormant de la Ierusalim“, a mai spus parintele Reit.

Duminica, in prima zi de Pasti, dupa terminarea slujbei celei De-a Doua Invieri, in bisericile brasovene va avea loc si un pelerinaj, organizat la initiativa I.P.S. dr. Laurentiu Streza, pelerinaj in cadrul caruia credinciosii si preotii de la patru-cinci biserici se vor aduna la una dintre acestea, unde se va savarsi o slujba speciala.

Lumina Sfanta este considerata un miracol al ortodoxiei, care se petrece, in fiecare an, de Pastele ortodox, la Ierusalim. Acolo, in timpul Vecerniei Mari din Sambata Mare, Sfanta Lumina se aprinde deasupra Mormantului Sfant, ca un „un foc venit din cer“, dupa cum spun reprezentantii Bisericii Ortodoxe.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites