Tuesday, April 14, 2009

Atenţie! Margarina poate ucide!


Margarina este un aliment pe care îl consumăm de obicei la micul dejun şi despre care am fost învăţaţi că este bogat în vitamine. Dar v-aţi interesat vreodată ce conţine? Ei bine, este un aliment pe bază de... plastic. Greu de crezut, dar cât se poate de real! Produsul a apărut în al doilea război mondial, când untul era tot mai greu de găsit.

O echipă de cercetători americani a încercat să găsească un produs apropiat lui şi au încercat să îmbine diverse uleiuri vegetale. Le-au încălzit la 150ºC şi le-a adăugat hidrogen în prezenţa unor catalizatori de nichel, ca să se întărească. S-a obţinut margarina, un produs alb asemănător cu untul la consistenţă şi cu... plasticul la structura moleculară. Până astăzi, margarina a fost îmbogaţită cu tot soiul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată. Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în ţesuturi. Rezultatele pentru inimă, creier şi circulaţia sangvină sunt dezastruoase.

Rezultatul testelor? Moarte sigură...

Produsul a fost testat iniţial pe animale. El a fost folosit pentru îngrăşarea curcanilor, însă rezultatul a fost fatal. Cura cu margarină i-a omorât. Cei care au sponsorizat investiţia au vrut să-şi recupereze banii şi astfel au găsit o modalitate de a o scoate pe piaţă. Pentru un aspect atractiv, aceştia i-au adăugat o culoare galbenă şi au scos produsul spre vânzare în loc de unt. Cu timpul, „meniul” a fost diversificat, cercetătorii scoţând noi savori. Necunoscătorii s-au arătat de-a dreptul încântaţi, iar produsul a umflat buzunarele inventatorilor. Vănzările au crescut, iar consumatorii au fost intoxicaţi cu plastic.

Direfenţă uimitoare între unt şi margarină

Ambele au aceeaşi cantitate de calorii. Untul este uşor mai bogat în grăsimi saturate: opt grame, comparativ cu cinci grame pe care le are margarina. Potrivit unui studiu medical efectuat la Universitatea din Harvard. Consumul de margarină în locul untului creşte cu 53% riscul de îmbolnăviri coronariene la femei. Untul creşte absorbţia unei mari cantităţi de nutrienţi, care se găsesc în alte alimente, conţine beneficii nutriţionale proprii, în timp ce margarina are numai ceea ce i-au fost adăugate la fabricaţie.
Margarina: este foarte bogată în acizi graşi, care au început, de curând, să fie interzişi consumului. Prezintă un triplu risc de boli coronariene şi creşte de cinci ori riscul de cancer. Mai mult, aceasta micşorează calitatea laptelui matern şi reacţia imunologică a organismului. Este periculoasă în cazul bolnavilor de diabet deoarece micşorează reacţia la insulină.

O singură moleculă şi este... plastic!

Dacă nu v-aţi convins testaţi produsul acasă. Încercaţi următoarele: Luaţi un pic de margarină şi lăsaţi-o în garaj, sau într-un loc umbros. După câteva zile, veţi observa două lucruri: nu veţi găsi nici muşte şi nici măcar acei deranjanţi ţânţari. Spre uimirea voastră nu veţi simţi nici un miros urât sau diferit şi asta pentru că nu are nicio valoare nutritivă. Nici măcar cele mai mici microorganisme nu pot creşte în ea pentru că este formată aproape numai din plastic! Încă ceva! Luaţi o bucată de margarină şi aşezaţi-o pe grătar sau într-o tigaie la prăjit. Veţi observa că va ieşi un fum negru! (G.R.)

sursa atac online

2 comments:

Am urmarit o emisiune cu doctorul in farmacie Ovidiu Bojor si cum ii spune Gheorghe Mecinicopschi "patriarhul fitoterapiei romane", in care a spus ca daca mancam margarina sa ne gandim ca mancam linoleum.

da, stiu de la bunicamea ca in timpul razboiului se folosea plasticu topit ca margarina ca mureau de foame...asa e si acum, doar mai rafinata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites