Tuesday, March 3, 2009

Micutul vindecator









-- Un baietel de noua ani dintr-un satuc indonezian a capatat puteri vindecatoare dupa ce a fost lovit de trasnet. Ineditul vraci a insanatosit, pana in prezent, zeci de mii de oameni. Povestea lui incredibila a facut inconjurul lumii.

























Mohammad Ponari a fost, pana de curand, un copil ca oricare altul, locuitor al saracului sat East Java din Balongsari, Indonezia. Deodata, totul s-a schimbat: un fulger a lovit. La propriu. Baiatul a fost lovit de trasnet in timp ce se juca, in ploaie, in fata casei. Spre marea surprindere a celor din jur, a scapat nevatamat. Si daca asta nu era de-ajuns, cand s-a ridicat de la pamant in urma impactului, Mohammad a gasit o piatra de marimea unui ou de gaina pe capul sau si a inceput sa spuna tuturor ca el are puteri vindecatoare. Primul lui pacient a fost un copil din vecini care avea febra mare. Micutul doctor a pus piatra intr-un pahar cu apa, iar pacientul a baut apa respectiva. Febra i-a disparut. Apoi, un alt vecin l-a abordat: o femeie de aproximativ 30 de ani care suferea de depresie de 15 ani de zile. A facut-o bine si pe aceasta. Si miracolele - mari sau mici deopotriva - au continuat sa apara. Nila Retno, capetenia satului, a fost si ea vindecata de Mohammad: "Aveam mana scrantita. Mi-am pus pe mana niste apa in care fusese bagata piatra aceea. M-am facut bine imediat". Sutikno, comisarul regiunii respective, musulman convins si viitor participant al pelerinajului anual spre Mecca, si-a povestit experienta proprie: "Eram in casa copilului, purtam o discutie cu el si cu familia acestuia. Cu noi in casa mai era un baiat - cam de noua ani - care nu mai vorbea de cinci ani de zile. Ponari l-a zgaltait. Baiatul ala s-a impotrivit si cei doi au inceput sa se bata. La cateva minute dupa ce au incetat bataia, copilul ala a inceput sa vorbeasca. Cuvintele lui au fost: <M-am inspaimintat>.
Dojenit de piatra magica


Zvonurile despre minunile care aveau loc au inceput sa se raspandeasca rapid in intreaga zona. La o saptamana dupa ce fusese lovit de fulger, in fata umilei case a familiei Ponari se aliniasera sute de persoane. Sapte zile mai tarziu, sutele s-au transformat in mii. Bolnavi, schilozi si curiosi deopotriva. Din imprejurimi sau chiar si din alte tari invecinate. Mii de oameni formau zilnic o coada de kilometri intregi. Inarmati fiecare in parte cu cate o punga cu apa gata sa se transforme in leac la contactul cu piatra magica. Si, bineinteles, cu increderea in suflet ca, la sfarsitul drumului, vor gasi vindecarea mult-asteptata. Din cauza nerabdarii si a dezorganizarii au existat cateva momente de tensiune si dezordine generala, in urma carora trei oameni si-au pierdut viata si alti doisprezece au fost raniti. Incredibila desfasurare din Balongsari demonstreaza, inca o data, puternica influenta pe care o are misticismul asupra indonezienilor. Mohammad Ponari a incetat sa-si administreze leacurile miraculoase cu cateva zile in urma, dupa ce au trecut prin mainile lui zeci de mii de suferinzi. Politia l-a mutat pe baiat din acea zona, intr-o locatie nespecificata, din cauza dezordinii publice create. Cu toate acestea, aproximativ 95.000 de euro s-au strans intr-o "cutie a milei" pusa in fata casei copilului. Lucru pe care multi fanatici religiosi il condamna, deoarece, in opinia lor, "vindecatorii" nu ar trebui sa primeasca bani pentru ceea ce fac. Si chiar micutul vraci a marturisit ca a fost dojenit de piatra magica pentru ca a primit bani. In prezent, Ponari este el insusi tintuit la pat de febra si greturi. Probabil din cauza extenuarii. Sau din cauza unui conflict cu lumea spiritelor. Orice este posibil, pana la urma...
Ana MUNTEANU

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites