Saturday, March 14, 2009

FBI TE ANCHETEAZA SI DACA CITESTI CEVA "SUSPECT"


sursa aici



Agenti FBI l-au interogat pe Marc Schultz dupa ce careva l-a "filat" citind dintr-un saptamanal independent alternativ.
Marc Schultz este surprins cand mama sa il suna la serviciu ca sa-i spuna ca il cauta FBI-ul. "Eh, verificari, chestiuni de rutina, nu mare scofala" si-a spus el. Intra doi agenti care doresc sa-i vorbeasca, asigurandu-l ca nu s-a intamplat nimic rau. Cateva momente mai tarziu, Marc nu s-a putut impiedica sa nu se simta straniu intelegand ca...el este subiectul.
Il intreaba despre masina pe care o conduce, daca a fost intr-un anume bar intr-o anume duminica dimineata, si ce anume avea cu el. Se gandeste un moment: "o bomba? un cutit? droguri? Nu, nu se poate, eu nu am asa ceva". Unul din agenti il ajuta: "...ceva de citit? Vreun ziar?" Schultz nu-si poate aminti nimic pe moment - sub privirea fixa a agentului - dar peste cateva minute isi aduce aminte ca citea un articol dintr-un ziar pe care i-l daduse tatal sau. "Un fel de editorial stangist, genul care ma incita totdeauna la manie si disperare in legatura cu starea acestei natiuni."
Nu ii vine in minte pe loc numele materialului, mai ales ca unul din agenti pune paie pe foc si ii spune ca "ar dori sa rezolve treaba, si daca nu se poate, s-ar putea ca el (Marc) sa aiba o problema". Cauta articolul peste tot, in cele din urma il suna si pe tatal sau, care ramane traznit cand aude ca pe fiul lui il interogheaza FBI-ul.
Pleaca "baietii". Dupa ce se calmeaza nitel, Marc si tatal sau stau de vorba si isi dau seama ca articolul cu pricina se chema "Arme de prostire in masa" si era semnat de Hal Crowther, intr-un numar recent din Weekly Planet, un ziar independent editat in Tampa, Florida. Materialul se referea la felul in care "corporate media" in special Fox News si Rupert Murdoch - au otravit opinia publica americana. Consideratii dure despre media americana post 9-11-2001...
FBI a refuzat sa comenteze cazul.

ARTICOLUL PE CARE IL CITEA MARK(ZIARIST SI EL) ESTE AICI

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites