Friday, February 27, 2009

Au murit 3 piloţi, dar au salvat 125 de pasageri

Mai citeste

Echipele de intervenţie reuşiseră până ieri să recupereze doar cadavrul unuia dintre piloţi. Ceilalţi doi au fost pur şi simplu zdrobiţi de aparatele din cabină, în momentul impactului cu solul.

Salvarea miraculoasă a 125 de oameni în urma accidentului aviatic de miercuri, de la Amsterdam, a uimit experţii, care au atribuit meritele piloţilor.

Atât analiştii din domeniul zborurilor aeriene, cât şi mass-media din întreaga lume, îi consideră eroi pe căpitanul Hasan Tahsin Arisan şi pe copilotul Murat Sezer de la Turkish Airlines, care au reuşit o aterizare în condiţii extraordinare, salvând de la moarte peste o sută de suflete.

Ei şi-au pierdut viaţa, împreună cu al treilea pilot aflat în cabina aparatului de zbor, demonstrându-şi talentul profesional şi spiritul de sacrificiu. Autorităţile turce au spus că pierderile de vieţi omeneşti ar fi fost mult mai mari dacă avionul nu ar fi aterizat în solul nămolos, care a făcut ca impactul să fie mai puţin distrugător şi a împiedicat declanşarea unui incendiu.

Abilităţile extraordinare de pilotaj ale căpitanului Arisan s-au demonstrat prin faptul că a reuşit să evite ca una din aripile avionului să atingă solul, ceea ce ar fi făcut ca pierderile de vieţi omeneşti să fie mult mai numeroase. Cauzele accidentului sunt încă neclare, analiştii bănuind că ar fi putut să fie cauzat de turbulenţe, sau din motive de combustibil insuficient.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites