Friday, January 2, 2009

GINDUL ESTE CEA MAI PUTERNICA FORTA DIN LUME


Intrebare: Gindurile unei persoane avansate pe calea spirituala influenteaza mai mult lumea decit gindurile unei persoane al carui punct din inima nu s-a trezit inca?

Raspuns: Dorintele si gindurile noastre egotice (din inima si minte) nu influenteaza lumea, din moment ce sint in intregime controlate de Sus. Atunci de ce este scris ca toate gindurile si dorintele omului afecteaza lumea? Deoarece lumea este influentata de lipsa de corectare a persoanei, sau discrepanta fata de reshimo care iese la iveala in el/ea. Totusi lumea nu este afectata de aspiratia personala.
Cu alte cuvinte, cind cineva are dorinte si ginduri necorectate (nealiniate cu Dumnezeu) persoana influenteaza lumea prin nealiniere. Totusi, singura influenta directa si constienta este printr-o dorinta ce se armonizeaza cu reshimo sau cu directia dezvoltarii noastre spirituale. Se poate, numai prin realizarea corecta a reshimo. Intr-adevar totul depinde de forta daruirii- numai aceasta influenteaza lumea. Gindul este cea mai puternica forta din lume. Vorbind in general, cu cit e mai mare o forta, cu atit este mai ascunsa de noi. Cind o persoana se ridica spiritual, puterea gindurilor sale creste si ea. Fortele fizice opereaza doar in dimensiunile noastre ale timpului, spatiului si miscarii, pe cind fortele spirituale nu sint limitate de ele.

Cititi si articolul lui Baal Ha Sulam
Thou Hast Hemmed Me In Behind and Before.”

Rav Leitman-www.laitman.com

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites