Saturday, January 3, 2009

DANSUL PAMINTULUI-OM MANI PADME HUM

DANSUL PAMINTULUI-BINECUVINTAREA LUI SHIVA

ILUMINAREA-SATORI

BINECUVINTAREA CELOR 7 FECIOARE(PLEIADELE)

ADEVARATUL KARMAPA

DE ANUL NOU O URARE MINUNATA! KARMAPA NE REFUGIEM IN TINE, INIMA COMPASIONATA A LUI BUDDHA!

OSHO-VOI SINTETI LUMEA


One man lived for thirty years in the Himalayas. His problem was anger, and he wanted to get rid of it. In the Himalayas for thirty years he was not angry for a single moment - there was no reason. The wife was not there, the children were not there, the parents were not there, the society was not there - there was no provocation. His name became famous by and by, and people started coming to worship him. Now it was even more difficult to be aware that the anger was still there. When people are worshipping you, there is no question of anger. Then came the Kumbha Mela in Allahabad. People said, "You are such a great saint. Without you, the Kumbha Mela, the greatest gathering of people on the earth in one place, will be missing something. You have to go." And by now he was convinced that he had become a great saint. People were coming from far away to make the difficult, arduous journey through the mountains just to pay respects to him. He went to Kumbha Mela, but there were millions of people - nobody knew him. Somebody stepped on his foot, and immediately he slapped the man, took hold of his neck and said, "What do you think you're doing?" Suddenly he remembered that he was a saint. He said, "My God, what am I doing? What happened to thirty years? The anger came in such a flash, so instantaneously, not even a single moment of thought." He was going to kill the man. That was the reason he had gone to the Himalayas - because he was afraid he would murder somebody and would be crucified or have to live for his whole life in jail. Even his family had said, "It will be good if you go to the Himalayas because you will kill somebody, and that means you have killed yourself too. This way two lives are saved. You go." But thirty years... What happened? It is simple fact: the people who have escaped from the world are not to think that they are not responsible for this world. By escaping, they have not changed the world. By escaping, they have not contributed anything to make it more beautiful, more human, more intelligent, more meditative. Neither have they changed the world nor have they gone through any inner change themselves. Hence I am against renouncing the world. Be in the world, however difficult it is - because it is only in the world that you will be reminded on every step what kind of mind you are carrying within. And that mind is projected on the outside, and it becomes huge because so many minds are projecting in the same way. "You are the world" is not a mathematical statement. "You are the world" is a psychological insight. And it can become the very key for the only revolution that can succeed. Osho - Sermons in Stones #2

Friday, January 2, 2009

CRIZA SI KABBALAH



Intrebare: Prin ce stagii vom trece ca sa ajungem la sfirsitul crizei mondiale?

Raspuns:
1. Economistii si manufacturierii cred ca aparent, criza este necesara pentru a "schimba"lumea noastra:
pentru a scapa de excesul de marfa, pentru a trece la noile tehnologii si moduri de productie, pentru a ridica exigentele consumatorilor cind este vorba de asimilarea noilor forme de productie si servicii. De aceea criza va trece prin unele stagii: restringerea productiei, optimizarea afacerilor, implementarea noilor tehnologii, eliminarea produselor moral si fizic depasite si cresterea prudentei in asimilarea noilor produse(viziunea economistilor)

2. Kabbala spune ca aceasta criza va schimba societatea noastra: fiecare persoana isi va asuma obiectivele si locul in societatea umana. Aceasta se va intimpla in virtutea dorintei fiecaruia de a primi ceea ce are nevoie si de a da lumii ceea ce are mai bun. Fiecare persoana se va bucura de binele celuilalt si de revelatia Sursei Supreme de implinire, Creatorul, care se va revela prin "iubirea fata de aproapele". Calea poate fi lunga si dificila sau rapida si placuta, prin revelarea Creatorului si planului Sau, si ajungerea in apropierea Sa (viziunea kabbalista).

www.laitman.com

GINDUL ESTE CEA MAI PUTERNICA FORTA DIN LUME


Intrebare: Gindurile unei persoane avansate pe calea spirituala influenteaza mai mult lumea decit gindurile unei persoane al carui punct din inima nu s-a trezit inca?

Raspuns: Dorintele si gindurile noastre egotice (din inima si minte) nu influenteaza lumea, din moment ce sint in intregime controlate de Sus. Atunci de ce este scris ca toate gindurile si dorintele omului afecteaza lumea? Deoarece lumea este influentata de lipsa de corectare a persoanei, sau discrepanta fata de reshimo care iese la iveala in el/ea. Totusi lumea nu este afectata de aspiratia personala.
Cu alte cuvinte, cind cineva are dorinte si ginduri necorectate (nealiniate cu Dumnezeu) persoana influenteaza lumea prin nealiniere. Totusi, singura influenta directa si constienta este printr-o dorinta ce se armonizeaza cu reshimo sau cu directia dezvoltarii noastre spirituale. Se poate, numai prin realizarea corecta a reshimo. Intr-adevar totul depinde de forta daruirii- numai aceasta influenteaza lumea. Gindul este cea mai puternica forta din lume. Vorbind in general, cu cit e mai mare o forta, cu atit este mai ascunsa de noi. Cind o persoana se ridica spiritual, puterea gindurilor sale creste si ea. Fortele fizice opereaza doar in dimensiunile noastre ale timpului, spatiului si miscarii, pe cind fortele spirituale nu sint limitate de ele.

Cititi si articolul lui Baal Ha Sulam
Thou Hast Hemmed Me In Behind and Before.”

Rav Leitman-www.laitman.com

OBICEIURI DE ANUL NOU



Celebrarea noului an este una dintre cele mai vechi sarbatori. Prima oara a aparut in vechiul Babylon, festivitatile incepind la luna noua de dupa echinoctiul de iarna, aceasta fiind considerata prima zi de primavara. Pe de alta parte 1 ianuarie este doar o conventie, fara nici o semnificatie sacra.

Celebrarea babiloniana a noului nou dura 11 zile. Fiecare zi era sarbatorita in mod diferit si era dedicata altei forte cosmice ce trebuia onorata.

Romanii considerau inceputul noului an in martie, dar pentru ca multi imparati s-au amestecat in modificarea calendarului, acesta a devenit desincronizat fata de miscarea soarelui. Pentru a-l corecta, senatul roman in 153 i.e.n. a declarat 1 ianuarie inceputul noului an.

Cu toate ca in primele secole ale erei noastre romanii au continuat sa celebreze anul nou, biserica a condamnat festivitatile ca fiind pagine. Mai mult, au inceput sa concureze festivalurile romane cu sarbatorile proprii, cum este Craciunul, Sf. Vasile s.a. Chiar si azi noul an este respectat de unele denominatiuni crestine ca sarbatoarea circumciziei lui Iisus.

Multe traditii vorbesc despre creearea listei de hotariri pentru noul an. De fapt acest obicei vine tot de la babilonieni, a caror cea mai populara rezolutie era reintoarcerea echipamentului agricol imprumutat.

In California secolului trecut a fost infiintatTurneul Rozelor, care de anul nou permitea locuitorilor sa se intreaca in ornarea trasurilor cu cele mai frumoase flori. (Imi aduc aminte ca si in Romania exista obiceiul bataii cu flori in calesti la sosea, imediat dupa anul nou.)

Traditia folosirii unui bebelus care sa personifice anul nou a inceput in Grecia in jurul anului 600 e.n. In acea perioada ei il celebrau pe Dyonisos, zeul extazului sacru, purtind pe brate un bebelus intr-un cos de rachita ornat cu struguri si frunze de vita de vie, ca un simbol al renasterii zeului, si spiritului fertilitatii.Si egiptenii antici foloseau copiii mici ca simbol al renasterii.

Cu toate ca crestinii au denuntat practica ca fiind pagina, popularitatea acestui simbol a fortat biserica sa isi reevalueze pozitia. Pina la urma biserica le-a permis membrilor sai sa celebreze noul an avind ca simbol un bebelus, care a devenit simbolul nasterii copilului Iisus.

PENTRU A AVEA NOROC IN NOUL AN
Traditional, se credea in vechime ca puteai sa iti imbunatatesti norocul din urmatorul an prin ceea ce se minaca/facea in prima zi a anului. De aceea a devenit un obicei de a fi inconjurat de cei dragi de anul nou, si a tine petreceri care se considera ca aduc un an nou fericit si plin de bucurie. De asemenea, se credea ca prima persoana ce iti intra in casa dupa ora 12 iti aduce noroc sau ghinion. Daca era un barbat brunet, inalt, atunci vei avea un an nou bun si implinit.

Traditionalele feluri de mincare erau si ele imbibate de simboluri. Multe culturi credeau ca orice are forma unui inel(ca gogoasa de exemplu) aduce noroc, pentru ca simboliza implinirea unui ciclu perfect.

In multe parti din SUA se consuma fasole pestrita, impreuna cu sunca. Fasolea pestrita este simbolul norocos in multe culturi. De asemena porcul este considerat un animal foarte norocos, de aceea consumarea carnii sale este considerata deosebit de norocoasa. Varza este un alt purtator de noroc, deorece frunzele sale sint considerate un semn al prosperitatii, fiind asemanate cu banii de hirtie. In alte regiuni orezul este cea mai norocoasa hrana de anul nou, simbolizind belsugul (noi sintem norocosi de trei ori cu traditionalele sarmale ce au si carne de porc si orez si vraza). Oricare ar fi preferintele voastre culinare, sa aveti un an nou prosper si fericit!

ELIXIRE DE DRAGOSTE

Dinu Gherman
Vineri, 26 Ianuarie 2007
Colectia de Istoria Farmaciei din Cluj-Napoca adaposteste cele mai valoroase produse farmaceutice utilizate in secolele trecute, precum si secretele prepararii unor leacuri fabuloase. Acest domeniu a parcurs un drum lung de la prafurile cumparate in oficina medievala la remediile cumparate de la farmacia on-line.
Colectia de Istorie a Farmaciei ofera vizitatorilor o adevarata poarta spre Clujul de altadata. Senzatia vizitatorului este aceea ca se poate intalni oricand nas in nas cu un aristocrat grabit sa ajunga acasa cu sticluta de
doftorii. Incaperile intunecate, acoperite cu o pictura murala in stil baroc, dulapurile ticsite de recipiente farmaceutice de manufactura, pictate de mesteri talentati, dar si laboratorul medieval introduc vizitatorul intr-o alta lume.
In cladirea actuala a functionat cea mai veche farmacie din oras, "La Sfantul Gheorghe", atestata documentar din anul 1573. Printre proprietarii acesteia s-a numarat si Tobias Maucksch (1752-1802), sasul care a comandat, in jurul anului 1766, frescele ce pot fi admirate si astazi. Farmacia si-a pastrat destinatia initiala pana in 1949, cand institutiile au fost nationalizate de comunisti, iar in 1954, profesorul V. L. Bologa, seful Catedrei de Istoria Medicinei si Farmaciei, a fondat Muzeul Farmaciei.

Exponate de exceptie

Muzeul se mandreste cu o vasta colectie de vase farmaceutice, cele mai valoroase exponate de acest gen din tara, realizate in manufacturi din ceramica, faianta, portelan, sticla sau lemn si pictate manual. Colectia detine si diplome ale farmacistilor din secolele XVII-XIX, care au avut rol de licente de functionare, carti de botanica si medicina, dulapuri in stil baroc transilvan sau balante farmaceutice. Printre exponate se mai numara si o minifarmacie de campanie militara, folosita de austrieci in Primul Razboi Mondial, care contine pansamente si droguri pentru alinarea suferintei. Un alt exponat din Transilvania secolului al XVIII-lea este si o farmacie portativa nobiliara, care a fost datata dupa retetele gasite in sertare.
Institutia muzeala se mai mandreste si cu doua truse homeopatice sibiene, tot din secolul al XVIII-lea.

O vizita in maruntaiele pamantului

Mestesugul farmacistilor se impleteste in negura vremurilor cu cel al alchimistilor. De fapt, nu se stie nici acum precis cine pe cine a influentat. Oficina, incaperea destinata comercializarii medicamentelor, alaturi de camera de depozitare a materialelor farmaceutice au fost spatii privilegiate ale farmacistilor. Laboratorul a fost, insa, un spatiu impartit cu alchimistii si a presupus o coborare la propriu in interiorul pamantului atat pentru a proteja secretele meseriei de neinitiati, cat si pentru a menaja sanatatea celor din jur de emanatiile toxice. Coborarea in laboratorul fostei farmacii medievale din Cluj-Napoca se face printr-o trapa minuscula in podea. Aceasta ascunde o scara ingusta care duce spre incaperile scunde ale distileriei. Farmacistii distilau aici vinul pentru obtinerea alcoolului medicinal sau realizau medicamentele mai complexe.

Leacuri babesti si remedii aristocratice

Farmacia a folosit o combinatie intre leacurile babesti si stiinta vremii. Materiile prime pentru obtinerea medicamentelor erau plantele, mineralele si unele surse animale ca insectele, reptilele sau excrementele de natura animala. Praful de mumie si praful din pietre pretioase au fost utilizate ca leacuri universale, iar coralul sau "ochii" de rac, ca sursa de calciu. Asfaltul de Siria a fost folosit pentru tratarea inflamatiilor si a reumatismului, precum si pentru inhalatii in cazul afectiunilor respiratorii. De asemenea, argila a fost utilizata de farmacisti pentru tratarea diareei si vindecarea ranilor.
Colectia din Cluj-Napoca mai adaposteste si sedative administrate in cazul durerilor puternice, cu un ridicat continut de stricnina, care au fost obtinute din seminte importate din India. Starile febrile au fost vindecate in secolele trecute cu leacuri extrase din excremente de viezure african si din glande de castor importate din Rusia. Totodata, farmacistii puneau mare pret si pe aromoterapie. "Candelae fumales rubrae" - rasinile care fumega prin aprindere - au fost utilizate in camerele celor imobilizati la pat sau ale muribunzilor, pentru a le usura suferinta. Pentru aristocratia transilvana, farmacistii pregateau si elixirul dragostei. Acesta era vandut in recipiente speciale de sticla manufacturata si pictata cu scene romantice, pentru care farmacia clujeana apela in mod special la serviciile unor pictori talentati.

Arborele vietii si serpii lui Esculap

Simbolul farmaciei a fost din cele mai vechi timpuri arborele vietii, incadrat de cei doi serpi ai lui Esculap, ocrotitorul antic al sanatatii. In timp, simbolul s-a simplificat, astfel ca, in zilele noastre, cele doua reptile incadreaza doar o cupa. Sarpele, adorat in vechime de daci, ar fi purtator de energii telurice, care energizeaza leacul pregatit de farmacisti in cupa si este prezent, alaturi de alte simboluri alchimice, pe vasele farmaceutice.(preluat de pe www.romanialibera.ro)

CURIOZITATILE ANULUI 2008


Liban: 26 de perle intr-o scoica A gasi o perla rara este ceva, dar a gasi 26 este extraordinar. O libaneza a avut surpriza vietii sale, descoperind 26 de boabe sidefate intr-o scoica. Ea isi ajuta fiul in bucataria restaurantului acestuia, specializat in meniuri din fructe de mare. Nigeria: Poligamul cu 86 de neveste Un nigerian de 84 de ani a acceptat, sub amenintarea surghiunului, sa divorteze de 82 dintre cele 86 de neveste, pentru a se incadra in legea islamica ce nu autorizeaza decat patru sotii. Unul dintre cele mai importante consilii islamice din tara formulase initial o sentinta cu moartea contra poligamului daca nu se conformeaza legii. Brazilia: "Gaseste-ma daca poti"! Ultimul racnet pe piata lenjeriei din Brazilia permite barbatilor sa-si "localizeze" iubitele cu ajutorul unui GPS implantat intr-un corset sexy, noutate taxata de feministe drept o reintoarcere la "vechiul model" de dependenta a femeii. Pretul corsetelor cu pricina variaza intre 800 dolari pentru un model cu GPS simplu si 1.100 dolari pentru un GPS complet. Aparatul este plasat, discret, intr-un mic buzunar. Grecia: Controlorul de zbor dormea, avioanele survolau Doua avioane aflate in asteptarea aterizarii au trebuit sa stea in aer deasupra unui mic aeroport elen, pana cand s-a trezit din somn controlorul de zbor. In timp ce pilotii erau obligati sa zboare in cerc deasupra insulei, directorul aeroportului a telefonat unui alt controlor, care a preluat indatoririle colegului adormit si, dupa o jumatate de ora, cele doua avioane au putut sa aterizeze in deplina securitate. Statele Unite: Barbatul insarcinat Un transsexual american de 34 de ani, care s-a supus unui tratament pentru a deveni barbat, a dat nastere unei fetite. Thomas Beatie este legal barbat, dar si-a pastrat organele feminine de reproducere, supunandu-se insa unei reconstructii a bustului si facand tratamente cu steroizi pentru a dobandi caracteristici masculine cat mai pronuntate. Dupa ce sotia sa a aflat ca nu poate avea copii, Beatie a recurs la inseminare artificiala si a uimit intreaga lume anuntand ca este... insarcinat. Recent, Beatie a anuntat ca asteapta al doilea copil. Canada: Turista distrata O turista argentiniana distrata care isi rezervase o calatorie pentru Sydney, Australia, a avut surpriza sa se regaseasca in Canada. Rozanes Torres Aguero, locuitoare din Buenos Aires, dorea sa mearga in metropola australiana, dar s-a trezit la Sydney, un mic orasel industrial situat pe insula Cap-Breton din provincia Noua Scotie, pe coasta estica a Canadei.(articol preluat de pe siteul www.romanialibera.ro)

INGERUL SALVATOR


Ingerul-pazitor i-a salvat viata -- Mama unei fetite care se zbatea intre viata si moarte pe un pat de spital e convinsa ca a captat prezenta unui inger intr-o fotografie. Colleen Banton, din Charlotte, North Carolina, se lupta cu dureroasa decizie de a-si deconecta fiica de la aparatele care o tineau in viata, cand s-a intamplat "miracolul". Copila de 14 ani, Chelsea, a fost internata in spital din cauza unei pneumonii, dar din cauza unor infectii ulterioare si a unui plaman care a cedat, ea a fost conectata la un ventilator ca sa poata respira. In vreme ce prietenii si familia se adunau pentru a-si lua "la revedere", o asistenta medicala i-a atras atentia mamei asupra unei lumini neobisnuit de puternice, care avea forma unui inger. Ironic e faptul ca in ziua respectiva vremea era ploioasa, soarele iesind doar odata cu aparitia "ingerului". Mama a fotografiat rapid imaginea neobisnuita. In acelasi timp, masca de oxigen a fost indepartata de pe chipul fetei. Familia si personalul medical, deopotriva, au fost socati cand Chelsea a inceput sa respire pe cont propriu. Cand i-au in­departat masca, si-a revenit total. Doua saptamani mai tarziu, adolescenta a parasit spitalul complet refacuta, la timp pentru aniversarea ei de 15 ani din ziua Craciunului. (A.M.)(articol preluat de pe www.ziua.net)

Wednesday, December 31, 2008

LA MULTI ANI!

Tuesday, December 30, 2008

ZINELE DIN COTTINGLEY




In iulie 1917, Elsie Wright de 16 ani si verisoara sa Frances Griffiths de 10 au facut citeva poze cu zinele cu care se jucau zilnic, dornice sa ii demonstreze tatalui lui Elsie care nu le credea, ca acestea existau intr-adevar.
Fetele locuiau impreuna in Cottingley, Anglia. Deseori se jucau impreuna in padurile din spatele casei lui Elsie si tot acolo au inceput sa vada zinele. Dupa ce au developat filmul, parintii lui Elsie au avut o surpriza; o fotografie luata chiar de tatal lui Frances intr-o amiaza linstita, s-a dovedit la developare a o arata pe aceasta inconjurata de o trupa de zine.
Mama Elsei a dus fotografiile unor prieteni ce faceau parte din gruparea teozofica, si acestia prin sir Arthur Conan Doyle le-au publicat in Strand Magazine in 1920. Trei ani mai tirziu inca trei fotografii au fost facute de fete, dar dupa acestea ele au incetat sa mai zareasca zinele. Aceste fotografii au facut senzatie in perioada respectiva, fetitele devenind celebre. Au existat multe voci pro si contra, unele incercind sa demonteze veridicitatea fotografiilor, altele fiind avocatii fenomenelor paranormale. In pofida celor ce neaga, miracolul celorlalte lumi ramine la fel de viu astazi ca si ieri.

I

PROFETII SI ZANE-SIR ARTHUR CONAN DOYLE

Citi stim ca sir Arthur Conan Doyle, creatorul celebrului Sherlock Holmes era un om de-o spiritualitate interesanta. In afara de celebrele sale nuvele, a mai scris si o serie de povestiri initiatice, cum ar fi "Tara ceturilor". El era prieten cu celebrul magician Houdini si un exponent al fenomenelor paranormale concretizate in celebrele fotografii de la Cottingley in care niste fetite au fotografiat zane.In afara de asta a fost activ implicat in miscarea spiritista si a lasat o serie de profetii foarte interesante.

PROFETII

"O perioada de convulsii naturale in cursul careia o mare parte din rasa umana va pieri.

Cutremure de mare severitate si maree uriase vor fi agentii.

Razboiul va aparea doar ca un semnal al crizei care va urma.

Criza va veni instantaneu. Distrugerea si dizlocarea rasei umane va fi incredibila.

Va exista o scurta perioada de haos urmata de reconstruire; perioada totala a incercarilor va fi de aproximativ trei ani.

Centrul problemelor va fi bazinul Est Mediteranean, din care vor disparea cinci tari.

Si in Atlantic va iesi pamint ceea ce va fi cauza unor valuri uriase care vor atrage dezastrul asupra Americii, dar si asupra tarmurilor Angliei, Irlandei si Europei de vest.


In Pacificul de sud si in insulele Japoniei vor exista mari incercari.

Omenirea poate fi salvata prin intoarcerea la valorile sale spirituale.


RECAPITULAREA DE ANUL NOU

In noaptea de anul nou cind se deschid cerurile pentru trei ore, intre miezul noptii si 3 dimineata, faceti o recapitulare a vietii. Este cea mai buna ocazie de a renaste cu forte proaspete in Noul An!

Sunday, December 28, 2008

FUNNY SANTA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites