Tuesday, December 9, 2008

INTERVIU TAISHA ABELAR 2-STALKING

John: Taisha, ne-ai vorbit despre termeni gasiti in cartea ta, "Trecerea vrajitorilor". Mai vorbeste-ne putin despre aceasta carte si conceptele gasite in ea.

Taisha: prima jumatate a cartii se refera la recapitulare si explica in detaliu cum se face, experientele mele personale cu ea si dificultatile procedurii. Cred ca acestlucru imbie cititorul sa practice singur. Este o invitatie, pentru oricine, pentru ca un vrajitor nu face parte dintr-un grup elitist si nici nu trebuie sa fii selectat sau sa ai drept guru un vrajitor. NU, oricine poate lua cartea si sa faca ce este scris acolo. Si asta inseamna a valida prin propria noastra experienta ceva.

Cind am capatat mai multa energie, am fost prezentata lui Don Juan si altor membrii ai grupului sau.Intilnirile cu ei si ceea ce m-au invatat este descris in carte. Mi s-au dat anumite practici de privire, de non actiune, si pase magice care lucreaza direct cu corpul din vis, anumite miscari si respiratii care il activeaza si curata anumiti centrii energetici ca punctul de asamblare sa se miste fluid.
In a doua parte a cartii am descris cum ei au crezut ca sint gata sa fac trecerea vrajitorilor, care de fapt este o miscrae a punctului de asamblare pregatita de recapitulare. Eu traiam in casa si in casa exista o parte stinga in care nu aveam voie sa intru. La un moment dat ei au decis ca sint gata sa ii intilnesc pe ceilalti membrii ai grupului care ma asteptau in partea stinga a casei, ceea ce era de fapt doar o miscare a punctului de asamblare intr-o realitate diferita, deoarece partea stinga a casei nu exista in aceasta realitate consensuala.
Asa ca am facut o serie de tehnici si miscari ce invocau Intentia. Corpul meu din vis era deja capabil sa se activeze, desigur si cu ajutorul Nelidei care era linga mine. Mi l-am activat, adica mi-am mutat punctul de asamblare, dar in loc sa il mut armonios intr-o anumita pozitie acolo unde ei ma asteptau, el s-a mutat haotic intr-un loc pe care nu il recunosteam. Mai rau, nu imi mai puteam aduce aminte de aceasta realitate consensuala. Uneori acest lucru se intimpla cind nu avem destul control.Este o miscare neregulata si necontrolata a punctului de asamblre.
De aceea un al tip de antrenament mi-a fost impus. M-am regasit intr-o padurice de copaci, intr-o casa in copaci ce se afla in fata casei. Dar ceea ce nu intelesesem de fapt era ca nu ma trezisem. Punctul meu de asamblare nu se mutase in pozitia lui normala, dinainte. Se mutase intr-o pozitie din alta realitate, insa din fericire destul de apropiata de aceasta. Asa ca a doua parte a antrenamentului meu s-a preocupat de stalking care este arta stabilizarii punctului de asamblare oricare ar fi acesta. Antrenamentul in sine s-a desfasurat sub supravegherea lui Emilito care nici el nu exista in aceasta realitate normala. El era intr-o pozitie a punctului de asmablare de vis. Asa ca eu de fapt m-am trezit intr-o lume a visatului pe care a trebuit s-o cultiv prin tehnica stalkerilor, s-o mentin si sa obtin un anumit control al corpului din vis.
Acest antrenament este foarte important, pentru ca nu are valoare daca iti muti punctul de asmablare dar nu poti sa-l stabilizezi. Din aceasta pozitie trebuie sa vinezi noua realitate si sa nu te sperii daca vezi monstrii sau aparitii...
Deci am inceput acest antrenament in casa din copaci deoarece acolo, fiind ridicata de la pamint, corpul din vis putea sa aiba noi perceptii, si se simtea real si solid ca si corpul normal...In afara de asta eram suspendata intr-un cuantum spatio-temporal, pentru ca nu exista decit prezentul si nici nu puteam vedea ce se afla mai departe de acea padurice care era foarte densa..eram intr-un fel de vid. Asa ca continuumul meu spatio-temporal era deranjat. De aceea instructiunile pe care le-am urmat, recapitularea din copaci a fost diferita de cea de pe pamint pentru ca ma separa de trecut si de spatiu, facindu-ma sa aduc in corpul din vis totul inapoi, sa-l consolidez si astfel sa ma pot baza pe el si sa-l folosesc.
Antrenamentul stalkerilor m-a facut sa fiu foarte fluida, sa mentin punctul de asmablare, dar sa fiu si capabila sa il mut. Insa iti trebuie sobrietate si control si multa disciplina pentru aceste manevre, pentru a explora o noua realitate si a o face sa devina reala. Noi ne creeam realitatile miscindu-ne.
Prin tehnicile de privire am vazut copacii fluidizindu-se si transformindu-se in virtejuri de energie, am vazut lumea fluida, nimic nu este fixat de fapt. Exista o miscare constanta-acesta este felul in care realitatea este creeata. Noi facem totul sa fie solid, material. Noi impunem lumii propriile noastre limitari. Dar nu exista nici un motiv pentru care sa nu ne expandam constiinta de fiinte simtitoare si sa nu vedem lumea asa cum este ea.

INTERVIU TAISHA ABELAR 1-RECAPITULAREA

Vrajitoria spune intotdeauna opusul. Spune NU, intotdeauna chestionezi orice. Nu accepti orice orbeste. Nu accepti dogmele religioase, nu accepti ceea ce iti spun prietenii atunci cind iti baga in buzunar un pachetel de cocaina. Dar cine poate face asta? Numai cineva care are o putere ce vine din alta parte. Vrajitorii spun ca este dublul, corpul din vis.
Oricare om are doua pozitii ale punctului de asmblare. Una este cea data noua de catre parinti, in care ne-am nascut, cea care face aceasta realitate particulara sa se manifeste si sa continue sa functioneze si sa fie forta care ne face sa o acceptam ca fiind singura realitate. Dar cu totii avem un corp energetic intr-o pozitie fantoma-vrajitorii il denumesc dublul-o alta pozitie pe care o activam in visat, cu intuitia.
Cu totii avem senzatia ca exista si altceva dar nu avem energia sa prindem acel ceva. Sau simtim ca vrem sa fim diferiti si mai coerenti, mai clari, mai vii. Dar nu sintem. Nu putem pentru ca povara societatii, munca noastra, grijile vietii de zi cu zi, cele despre noi insine, ce o sa se intimple cu mine, mine, mine si cu eu sint primele noastre ocupatii. Nu mai avem energie si pentru altceva. Dar Don Juan spune da, sau toti vrajitorii nu numai el, exista o alta pozitie a punctului de asamblare pe care o avem si trebuie sa o activam; trebuie sa o utilizam ca un echilibru si asta ne da sansa si energia de a nu fi inghititi de viata de zi cu zi. Ea ne va creea acea mica platforma in afara iadului, de unde daca stam vom fi capabili sa vedem dintr-o alta perspectiva.
Si unde este aceasta perspectiva? Este o alta pozitie a punctului de asamblare, in afara. Cum ajungem acolo? Cum o intarim? Pentru ca asta vor vrajitorii sa faca. Vor sa fie capabili sa perceapa mai mult..vor sa perceapa mai mult decit este permis din punctul de vedere al realitatii zilnice.
Realitatea noastra spune NU, copacii sint copaci, casa e acolo, stii ca exista un ocean. Avem un sistem de tipare care sint rigide. Nu sint flexibile deloc. Antrenamentul vrajitoresc antreneaza mintea si corpul sa obtina aceeasi flexibilitate asa cum fac si plantele psihotrope care muta punctul de asamblare. Din pacate acesta se muta apoi la loc si te simti blocat mai rau decit la inceput pentru ca este terminat energetic; ti-ai pierdut simtul controlului, ti-ai ranit corpul, ti-ai pierdut controlul si comanda. Si continui sa iti intaresti pucntul de asamblare normal si nu vei fi capabil sa iti activezi dublul; de fapt il distrugi.
Asa ca celelalte metode de antrenament, cum ar fi recapitularea reprezinta chei. Si toti cei ce ne antrenam in vrajitorie practicam, recapitulam, ca si Carlos Castaneda care recapitula mereu...
Ce se intimpla este faptul ca avem doua straturi. Pragmatic, daca faci o lista cu toti cei pe care i-ai cunoscut in viata ta incepi si vizualizei incepind de astazi inapoi in timp toate experientele care consituie viata ta, memoria a ceea ce esti, ceea ce te defineste ca persoana. Bineinteles ca asta include interactiunile tale cu familia si prietenii. Tot ceea ce este legat intrinsec de ceea ce esti tu, deoarece ai aceasta intersubiectivitate cu ei. Nu traiesti intr-un vacuum si nici vrajitorii nu o fac. Dar punctul tau de asamblare si energia ta este in mod constant bombardata de ceilalti iar tu raspunzi si iata interactiunea. Ceea ce face recapitularea este sa-ti permita sa privesti asta si sa iti iei inapoi energia din sinele tau asa cum iti amintesti, si din actiunile trecute. Asa ca inchizi ochii si vizualizezi activitatile tale intr-un mod sistematic. Ai lista ta cu care lucrezi si folosesti repsiratia deoarece ea este o metoda subtila de regenerare. Iti iei inapoi energia, vizualizezi si incepi ..cu umarul drept. Vizualizezi scena in timp ce inspiri si iti muti capul spre umarul sting, iar apoi expiri tot ceea ce este strain tie, ceea ti s-a turnat verbal, fizic, in tine, tot ceea ce nu mai vrei, pentru ca oricum asta s-a intimplat in trecut. Dai totul afara pe expiratie..faci asta in timp ce misti capul de la stinga la dreapta so apoi aduci capul la centru. Si continui aceasta miscare de baleiere a scenelor pe care le doresti, in timp ce cureti.
Ceea ce faci este sa iti aduci inapoi energia prinsa acolo ca sa o poti folosi in prezent. Si unde se duce aceasta? Desigur ca trebuie sa fii atent unde o pui pentru ca de obicei se duce pe ego, intarindu-l, asa ca foloseste-o pentru a-ti intari corpul din vis, ca sa fii capabil sa ai acea extra energie necesara vederii a ceea ce este viata ta si ceea ce faci cu ea. Trebuie sa obtii control asupra existentei tale.
Recapitularea exista intr-un sens abstract, deoarece vrajitorii sint abstracti, atit de abstracti incit realizeaza ca corpurile noastre nu sint decit o idee. Noi nu mai sintem in pozitia de asamblare a factualitatii lumii in care sa credem ca avem corpuri fizice. Banca este aici, copacul acolo, nu. Noi am pus la indoiala aceste afirmatii si am vazut prin recapitulare ca aceste lucruri nu exista decit ca parte a unui aranjament. Ni s-a spus asta si corpurile noastre au raspuns la aceasta intelegere caci nu am avut alta alegere din moment ce ne-am nascut in interiorul acestuia.
Deci la un nivel abstract, ceea ce recapitularea face este sa construiasca o mica platforma pe care sa stam, deoarece atunci cind ne amintim trecutul intr-un mod energetic, stam in doua locuri in acelasi timp. Ne miscam de aici cu corpul din vis, pina acolo, unde se afla memoriile a ceea ce crezi tu ca esti sau cea ce a constituit lumea ta. Si poti vedea tipare ce se repeta. Ii poti auzi pe parintii tai spunindu-ti ce si cum sa vezi. Si deodata incepi sa vezi, dar ce vezi exact? Nu pe tine in lume ci aceasta alta fiinta, Vazatorul. Don Juan spunea ca Vazatorul se trezeste in tine. Iti activezi aceasta pozitie fantoma a punctului de asmablare pe care toti o avem, si acum o faci mai puternica, o folosesti odata pentru totdeauna. In cadrul culturii noastre nu ni se permite sa o folosim. Nici macar nu stim ca ea exista. Aceasta pozitie este activata, devine mai puternica si sintem capabili sa punem intrebari si sa zdrobim barierele perceptiei ce au fost puse in fata noastra prin grijile vietii cotidiene.


ODA MISTICA

    In fiecare moment si din toate partile rasuna chemarea Iubirii:
    Mergem catre cer, cine vrea sa mearga cu noi?
    Am fost in ceruri, eram prieteni cu ingerii
    Si acum ne intoarcem acolo caci aceea este tara noastra.
    Sintem mai inalti decit cerurile, mai nobili ca ingerii:
    de ce sa nu mergem mai departe de ei? Telul nostru este Majestatea Suprema.
    Ce are a face perla fina cu lumea prafului?
    De ce ai venit aici jos? Ia-ti inapoi bagajul. Ce este acest loc?
    Norocul e al nostru, al nostru sacrificiul!..
    Ca pasarile marii,oamenii au venit din ocean-oceanul sufletului.
    Ca pasarile marii, oamenii au venit din ocean-oceanul sufletului.
    Cum a putut aceasta pasare nascuta din mare sa isi faca cuibul aici?
    Nu, sintem perle din sinul marii, acolo locuim:
    Altfel cum ar fi putut valul sa vina dupa valul sufletului?
    Valul numit "Eu nu sint Domnul tau" a venit si a spart vasul trupului;
    Si cind vasul se sparge, viziunea vine inapoi si uniunea cu EL.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites