Monday, December 1, 2008

URCIND SCARA

Despre a doua scoala adevarata din Roamania gasiti mai multe aici: www.shanti-spirit.ro
Materialul de mai jos este preluat de la ei.

"Cind Cabalistii vorbesc despre evolutia spirituala, ei vorbesc despre escaladarea scarii spirituale. De aceea Cabalistul Yehuda Ashlag si-a numit comentariile la Cartea Zoharului, Perush HaSulam (Comentarii asupra Scarii), si de aceea el a fost numit Baal HaSulam (Detinatorul Scarii). Dar daca ne intoarcem cu citeva pagini in urma, vom descoperi ca „urcind scara” de fapt inseamna „inapoi la radacini”. Aceasta deoarece noi deja am fost acolo, dar acum trebuie sa ne dam seama cum sa ne reintoarcem singuri.
Radacina este scopul nostru final; este unde trebuie sa ajungem toti. Dar ca sa ajungem acolo repede si in pace avem nevoie de o imensa dorinta pentru aceasta – un Kli. O astfel de dorinta pentru spiritualitate poate veni doar din Lumina, de la Creator, dar ca sa devina suficient de puternica, are nevoie sa fie intensificata de mediul inconjurator.
Haideti sa facem aceasta ceva mai clara.: Daca vreau o bucata de prajitura, imi imaginez prajitura in minte, textura sa, culoarea, dulceata si modul cum se topeste in gura. Cu cit ma gindesc mai mult la ea, cu atit o doresc mai mult. In Cabala, am spune ca „prajitura straluceste” pentru mine cu „Lumina Inconjuratoare”.
De aceea, pentru a dori spiritualitatea, avem nevoie sa atingem acea Lumina Inconjuratoare care ne va face pe noi sa dorim placerile spirituale. Cu cit mai multa Lumina adunam, cu atit mai repede o sa progresam. Dorinta de spiritualitate este numita „OMUL ce a rasarit”, si tehnica necesara este aceeasi prin care crestem dorinta pentru o prajitura – cum o imaginam, cum vorbim despre ea, citim despre ea, gindim despre ea, si facem tot ce putem pentru a ne focaliza pe ea. Dar modul cel mai puternic de a creste orice dorinta este mediul inconjurator. Putem folosi mediul inconjurator pentru a intensifica dorinta noastra spirituala, OMUL nostru, si sa acceleram progresul.
Vom vorbi despre mediul inconjurator mai pe larg in Capitolul Sase, dar in acest moment haideti sa gindim in felul urmator: Daca toata lumea in jurul meu vrea si vorbeste despre acelasi lucru, si exista un singur lucru „valabil”, de-abia astept sa vreau aceasta.
In Capitolul Doi, am spus ca aparitia unui Kli, a unei dorinte, forteaza creierul nostru sa caute modalitati de a umple Kli cu Ohr (Lumina), pentru a-l satisface. Cu cit mai mare este Kli, cu atit mai mareata este Lumina; cu cit mai mareata este Lumina, cu atit mai repede vom gasi drumul corect. "

Dezvaluirea Intelepciunii Cabala
Traducere Mirela SIMONESCU

ZIUA RECUNOSTINTEI

Ziua Recunostintei se serbeaza in USA pe 30 noiembrie. Aceasta, dupa cum spune si numele sau este o celebrare a recunostintei si are originea in sec 17, cind o iarna foarte grea s-a abatut asupra teritoriului estic al Usa, unde noii settleri abia invatasera sa cultive pamintul, dar au fost salvati de la o moarte sigura de indienii care au venit sa le aduca mincare, cu toate ca erau dusmanii lor de moarte. Ideea este ca s-a transformat intr-o sarbatoare religioasa de recunoastinta pentru bunurile primite de la Dumnezeu, pentru hrana si armonia familiei.
America a sarbatorit insa extrem de interesant Ziua Recunostintei alaltaieri, printr-un act de mare angajament religios.Demonic desigur.
"NEW YORK - Politia vizioneaza filmele video de la camerele de supraveghere, intr-o incercare de a identifica cine a calcat in picioare si a ucis un lucrator Wal-Mart dupa ce multimea de cumparatori de Ziua Recunostintei a dat navala spargind usile unui magazin Wal-Mart din suburbii si l-au doborit la pamint. Acuzatiile de crima sint posibile(HA?), dar identificarea cumparatorilor de vineri s-ar putea dovedi dificila, a spus Dt. Michael Fleming din politia districtuului Nassau. Si alti lucratori au fost calcati in picioare in timp ce incercau sa il ajute pe colegul lor, dar cumparatorii au devenit iritati in momentul in care oficialii au inchis magazinul pentru ca omul a murit, au relatat martorii oculari."

DACIA REVIVAL!

LA MULTI ANI ROMANIA MARE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites