Saturday, November 29, 2008

VOTUL

Pentru ca atunci cind o femeie e batuta pe strada, nu intervii.
Pentru ca atunci cind vezi un om cazut pe jos te gindesti ca]i beat da-l dracu.
Pentru ca atunci cind vezi un copil cersetor nu-i dai bani ca sa nu-i imbogatesti pe "aia"(da poti sa-i dai o gogoasa).
Pentru ca atunci cind vezi tiganii cum fura in troleu intorci capul in cealalta parte.
Pentru ca in metrou daca dobitocul de bodyguard nu intervine cind doi se bat, cobori la prima fara sa-i spui nimic.
Pentru ca atunci cind vezi coruptia incredibila din Romania iti dai cu parerea pe la prieteni dar nu iesi in strada.
Pentru ca este mai "politicos"a se citi comod sa nu iei partea unuia mai slab cind altu' mai puternic il agreseaza
Pentru ca te uiti la curvele de la teveu si nu le scrii porcilor alora sa nu le mai dea deloc deoarece ne polueaza spiritual.
Pentru ca iti place sa crezi ca faci parte dintr-o tara binecuvintata asa cum spunea Sundar Singh , Noul Ierusalim si deci nu mai are rost sa studiezi nimic autentic spiritual, cu atit mai putin sa practici in camara ta, in liniste.
Pentru ca preferi sa nu te implici in relatii pe care nu le poti controla, si deci sa nu te daruiesti Iubirii.
Pentru ca faci sex din dorinta de a aduna la activ, sau ca sa nu te simti urata, sau ca sa le arati tuturor ce tare esti, sau ca sa nu creada amicii ca nu esti in stare.
Pentru ca 16 ore pe zi te-ai transformat intr-un zombie si restul dormi.
Pentru ca a avea atitudine civica e o notiune abstracta pentru tine.
Pentru toate aceste motive, du-te la vot.Inca se mai poate schimba ceva!

Friday, November 28, 2008

IUBIREA DUBLULUI

I don't wanna be the girl who laughs the loudest
Or the girl who never wants to be alone
I don't wanna be that call at four o'clock in the morning
'Cause I'm the only one you know in the world that won't be home

Aahh, the sun is blinding
I stayed up again
Oohh, I am finding
That's not the way I want my story to end
I'm safe
Up high
Nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain
Inside
You're my protection
But how do I feel this good sober?

I don't wanna be the girl who has to fill the silence...
The quiet scares me 'cause it screams the truth
Please don't tell me that we had that conversation
When I won't remember, save your breath, 'cause what's the use?

Aahh, the night is calling
And it whispers to me softly, "come and play"
Aahh, I am falling
And if I let myself go, I'm the only one to blame

I'm safe
Up high
Nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain
Inside
You're like perfection
But how do I feel this good sober?

I'm comin' down
Comin' down
Comin' down
Spinnin' round
Spinnin' round
Spinnin' round
Looking for myself.. Sober

Comin' down
Comin' down
Comin' down
Spinnin' round
Spinnin' round
Spinnin' round
Looking for myself.. Sober

When it's good, then it's good, it's so good, 'till it goes bad
Till you're trying to find the you that you once had
I have hurt myself, cried,
Never again
Broken down in agony
And just trying to find a friend

I'm safe
Up high
Nothing can touch me
But why do I feel this party's over?
No pain
Inside
You're like perfection
But how do I feel this good sober?

ULTIMA SCRISOARE A LUI SADDAM HUSSEIN

am citit de pe blogul asta-moshemordechai.wordpress.com- ultima scrisoare a lui Saddam si sincer, m-a impresionat foarte mult. Cititi textul integral aici:

http://story.malaysiasun.com/index.php/ct/9/cid/b8de8e630faf3631/id/434196/cs/1/

Ca Saddam avea coaie se stie. Ca a construit practic Irakul de la zero, mai putin, Am vazut cind eram in Beirut un documentar despre cit de nashpa e Saddam, facut de TV5. Mie documentarul ala sincer mi l-a ridicat pe Saddam in ochi. Nu stiam cit a construit el in aia 35 de ani de "domnie"-cum a construit o infrastructura de sosele in desertul irakian; le-a facut scoli, locuinte, spitale (ceva in genul lui Ceasca). Poporul il adora (in afara de shiiti carora le-a dat-o cam la singe, ah si de kurzi care voiau automnomie). Am vazut executia-cred ca si voi-si aia m-a impresionat la maxim, deoarece a murit cu curaj si demn.
Iata citeva idei din scrisoare(textul integral il gasiti la linkul de mai sus).
Scrisoarea a fost scrisa de el cu 2 saptamini inainte de a muri si inminata avocatului sau pentru a fi facuta publica, dar acest lucru nu a fost posibil decit in cerc restrins datorita cenzurii. Ea este adresata poporului american.

"Pacea fie cu cei ce cred in pace si o doresc, si mila lui Dumnezeu si binecuvintarile Sale!.
Echipele de inspectie care au venit in Irak in numele Natiunilor UNite si au cercetat inclusiv case private, palate prezidentiale si documente oficiale, aceste echipe stiau ca Irakul nu are arme de distrugere in masa; inca o minciuna a fost aceea ca Irakul are legaturi cu retelele teroriste, cu toate ca si prim ministrul englez Blair a declarat ca Irakul nu are legaturi cu terorismul si nici arme interzise, fortindu-l pe Bush sa declare acelasi lucru. In ciuda acestor fapte, nici una dintre personalitatile importante din America nu l-au intrebat pe Bush pe baza carei dovezi se fac aceste presupuneri.....
Oficialii americani nu s-au retras din Irak dupa ce s-a terminat razboiul, in pofida tutror presiunilor, declarind invers fat de ce declarasera inainte de a incepe razboiul. Nimeni nu si-a intrebat guvernul cum e posibil ca o tara ca Irakul, care abia tisnise din intunericul saraciei sa fie o amenintare pentu o tara super-tehnologizata ca America. Si peste oceanul Atlantic...
Stiti, stimate doamne si domni, am intrebat, la doua saptamini dupa arestarea mea, pe un oficial american, care sint bazele falselor lor acuzatii? MI-a spus ca, in ceea ce priveste armele de distrugere in masa"nu am avut timp sa cercetam ceea ce ai afirmat tu". Si in ceea ce priveste terorismul , "asta s-a spus din cauza ca tu, Saddam Hussein nu ai trimis o scrisoare de condoleante presedintelui bush dupa incidentul de la 11 septembrie."
Asta era o perioada in care avioanele americane distrugeau proprietati publice si private in Irak, ucigind cetateni irakieni incluzind femei si copii fara motive, si impunind asupra Irakului embargoul lor nedrept, interzicind Irakului sa importe creioane pentru copiii scolari; ce ar fi trebuit deci sa-l oblige pe Saddam Hussein sa-i trimita o telegrama de condoleante presedintelui unui stat ai carui oficiali comiteau toate aceste crime in afara de ipocrizie sau slabiciune? Dar din cauza ca nu sint nici ipocrit si nici slab nu i-am trimis lui Bush condoleante. Am semnat insa o telegrama scrisa in numele intregului guvern irakian si trimisa de Tariq Aziz prietenului nostru Ramsey Clark, si prin el familiilor lovite de tragedie.
Dupa arestare au incercat in van sa ma intimideze si sa ma ameninte. Unul dintre generalii lor a incercat chiar sa negocieze cu mine promitind sa ma lase sa traiesc daca as fi acceptat sa citesc public si sa semnez o scrisoare ce era scrisa de ei dinainte. Acel anunt stupid spunea poporului irakian si rezistentei curajoase sa se predea. Ei mi-au spus ca daca refuz soarta mea va fi sa fiu impuscat ca si Mussolini. Dar, asa cum ma stiti si cum v-ati astepta de la mine, am refuzat cu scirba si nici macar nu am atins murdarul lor documentcu mina, ca sa nu ma spurc. Le-am spus ca daca as avea vreo sansa sa ma adresez poporului meu, i-as chema sa opuna mai multa rezistenta. Peste alte citeva zile, au mai trimis un grup la mine. Ei mi-au spus ca sint de la o universitate americana si ca voiau sa discute cu mine mai pe larg. Eu am acceptat si le-am confirmat ca Irakul nu avea nici unul dintre lucrurile de care era acuzat si ca ii sfatuiam sa paraseasca Irakul rapid si sa parasesca tara urgent, altfel vor primi ceea ce au pornit si mai rau, si ca nu vor avea niciodata sansa sa iasa teferi si cu toate echipamentele si armele din Irak
deoarece cele doua parti ale Irakului ii vor inghiti, cu ajutorul lui Dumnezeu pentru ca oamenii nostri sint bine inradacinati si au constiinta. Ei stiu ca eliberarea lor poate sa se intimple doar daca sint uniti si ca toleranta este baza orientarii lor si ca trebuie sa-si vindece ranile, nu ca voi care le deschideti mai mult..
Asta le-am spus, dar ei nu si-au schimbat metodele; nu au inlocuit cheile falsitatii si inca mai bat la usa raului, nedeschizind usa dreptatii, chiar daca acum stiu care e adevarul.
Caci cine de fapt i-a delegat pe americani sa fie politia lumii si sa formateze lumea in tiparul pe care ei il doresc dind ordine nationale tuturor tarilor?
Oameni ai Americii, ma adresez voua nu din slabiciune si nici ca sa cer ceva. Eu, poporul meu, fratii, tovarasii si natiunea mea-ne adresam voua pe baza responsabilitatii noastre morale si umane. Va spun acum ca oficiali pe care ii cunoasteti, si mai ales presedintele vostru va mint folosind media pentru a portretiza un Irak incorijibil, si pe Saddam ca pe un dictator plin de ura, pe care oamenii il urasc si vor sa-l omoare. UNii chiar abereaza intr-atit incit au declarat ca irakienii vor astepta armatele americane eliberatoare cu trandafiri si cintece.
Voi stiti ca Irakul este tara profetilor, mesagerilor, si persoanelor sfinte. Stiti ca Baghdadul este al patrulea oras sfint pentru islam dupa Mecca, Madinah, si Ierusalim? Cum va puteti imagina ca Irakul va putea vreodata ramine sub povara coloniala, chiar daca acum ea este cosmetizata sub alt nume si alte sloganuri? Salvati-va tara stimate doamne si domni si parasiti Irakul!

Pace. Dumnezeul este cel mai mare. Allahu Akbar!"
semnat
7 iulie 2006.

Thursday, November 27, 2008

TALCIOCU'SPIRITIST sau baiatu horusra

MOTTO:"MI-AS DORI SA-L BINECUVINTEZ PE BECALI!"(citat din declaratia lu'horusra la teveu)
MOTTO2:"CINE SE ASEAMANA SE ADUNA"-din intelepciunea populara,DA?(chestia cu da? e the syntactic command a lu'Aci ce se repeta la 3 fraze)

Azi am dat pe spate. De ris.De fapt ar trebui sa-i multumesc baiatului Horus Ra a.k.a.Akhenaton sau cum pronunta el ACINATON pentru ca he made my week.Ei bine, realizind io ca m-am cam inmuiat in ultimele posturi, am decis sa dau o raita prin fauna spiritista din Romanika si iata pe ce mi-au cazut ochisorii. Baiatul Horus Ra, care e iluminat, eliberat si mintuiit(asa zice el nu io)a fost invitat de o tanti fara sinapse la cosmos tv. Nu comentam despre cosmo acum.Tanti care probabil a terminat 4 clase, zicea ceva de genul"Ati sunat decit sa-l laudati?"si rinjea doct/intzepat deasupra tzitzelor-bube care i se vedeau in proportie de 80 la suta din decolteu, printre intrebari gen "ce ne spui despre Iisus Christos, ce este Mintuirea, dar credinta, si cum sa ne rugam"..BITCH, PLEASE! Baiatul horusra m-a enervat teribil nu datorita lucrurilor pe care le spunea si pe care o sa le detaliam mai tirziu cit mai ales datorita aerului de falsa modestie pe care il arbora. Bine bronzat, facut la sala cu umeri de taurash, baiatul priponit in scaun ne explica rabdator cum aprindea el prin casa becurile cind era mic si inchidea si deschidea usile spre disprerarea parintilor cu DUBLUL(nici definitia dublului nu ar intelege-o). Acum daca s-ar fi rezumat doar la asta era ok. DA omu'si-a deschis scoala initiatica si ii duce si pe altii in iadul personal-as dori sa spun ca acest tip de iad e infinit mai primejdios decit ala clasicu cu dracii care te impung. Asta e iadul ala frumos, plin de lumina, iubire si pace, unde ajungi tu pe norisori albi pufosi inconjurat de ingerite dragute care iti cinta din harfa in timp ce iti maninca sufletul si tu nici nu ai observat decit in momentul dezintegrarii totale in ea, multimea flaminda si hamesita a diavolilor adevarati, aia de ii credeai tu ingeri. Si pa,pa suflet. Pa,pa alta sansa. Pa,pa mintuire, ba chiar si alta viata. Asaaa si reluind, omuletzul ne spunea cum ca mintuirea si iluminarea si eliberarea sint acelasi lucru-ah si nirvana2, complet fals de altfel. Dar sa dam cuvintul expertilor. "Mântuirea este partea Harului lui Dumnezeu care consfinteste si garanteaza curatirea fiintei umane de pacatul faptuit, prin intermediul jertfei mântuitoare a Domnului Isus Hristos. Mântuirea este posibila, necesara si obligatorie pentru orice om care doreste sa fie scapat de la moartea a doua, de la moartea spirituala."
Basically mintuirea NU este iluminare si cu atit mai putin eliberare. Mintuirea nu exista decit in crestinism fiind direct legata de El. Mintuirea este actul de a deveni una cu Iisus Christos si de a ii primi atributele in tine, fapt ce iti daruieste un loc in paradis-paradisul nu este eliberare ci doar un alt punct de asamblare- Atit timp cit mintuirea este privita ca un dar divin si din ea POTI CADEA este clar ca nu este tot aia cu eliberarea.. La baiatu ACINATON, iluminarea, eliberarea , minutirea si nirvana sint tot aia. Eliberarea asa cum este inteleasa in religiile orientale este clar identificarea cu Dumnezeu-de cele mai multe cazuri impersonal(moksha) si dizolvarea in El. In budism eliberarea este iesirea din ciclul nasterii si mortii samsara. Iluminarea este cistigarea constientei ca sintem una cu divinul absolut, creatorul impersonal. Chiar daca par asemanatoare, cele 3 stari sint totusi diferite.
In alta ordine de idei horusel spunea ca exista o diferenta f importanta intre sfinti si maestrii. Maestrii (ca el)sint net superiori sfintilor care au atins(abia?) nivelul de constiinta al inimii(whatever that means), dar si iluminarea, extazul, mintuirea-inchei citatul. Maestrii insa sint acele fiinte care cunosc adevarul, si au atins eliberarea(pai nu ziceai maika ca eliberarea e tot aia cu mintuirea)si au ajuns la corelarea mintii cu inima.Bah la aia a ajuns si Kant si io, si cred ca si vecinu manager.Si ca sa inchei ca deja m-am plictisit cea mai tare perla mi s-a parut urmatoarea-aiCi vorbea de reincarnare si talentele cu care venim din alta viata-"Unii au dispozitii pentru pian, altii pentru televiziune"stupoare-talentu' la televiziune draga achenatoane il ai de pe vremea de cind erai tu faraon?
Concluzia acestei dizertatii este desigur aceeasi-exista foarte putine scoli spirituale autentice in Romania. In afara de baietii pe care vi-i i-am recomandat de la wudang eu am mai descoperit doar kabbalah-scoala autentica a lui rav Laitman. Din cauza vibratiei lor ridicate, foarte putini se duc la ele, preferind pseudogurushii si impostorii, ca e mai usor de ajuns, e mai comod si ne creste egoul in mod subtil. Nici nu trebuie sa ne dam pe spate in lupta cu demonii care se declanseaza in momentul in care intram intr-o scoala spirituala autentica (apropos micutzul zicea ca maestrul-el- e acolo ca sa ii fereasca pe elevi de ispite)NOT! lupta este in toate disciplinele spirituale INDIVIDUALA. MAESTRUL ESTE ACOLO CA SA ITI IMPRUMUTE sabia lui sau un scut, Si sa te invete cum sa lupti, nu ca sa te scoata din lupta.
Cu dedicatie fara numar lu Aci de la mine urmatorul clip despre un adevarat guru

FRUMUSETEA INTUNERICULUI SI SRI RAMAKRISHNA



Sri Ramakrishna, marele sfint indian ce a trait in sec.19 este iubit in toata lumea.Divina sa nebunie a fost deseori comparata cu cea a sfintului Francisc de Assisi. Dupa o viata in care a studiat si practicat toate religiile, a ajuns la concluzia ca nu exista decit un sigur Dumnezeu si toate religiile duc in acelasi loc. Forma sa preferata de adorare era Ma Kali, forta distrugerii impuritatilor si a Intunericului primordial, cel ce hraneste, naste si inghite totul. Poemele sale au fost compuse in mod spontan dupa momente de extaz si uniune cu Mama Divina.
Sri Ramakrishna a fost gurul lui Swami Vivekananda- cel care a adus spiritualitatea hindusa in vest, la inceputul acestui secol.

"Este Mama o simpla zeita?
are Ea nevoie de un consort masculin
pentru a o proteja si completa?
Ciclurile vietii si mortii
ingenuncheaza cu respect in fata Ei.

este Ea goala
sau Ea este adevarul gol?
nici un val nu poate sa o ascunda.
radianta goliciunii Ei
distruge demonii
nu cu arme, ci cu splendoarea Sa.

Daca Mama este o sotie conventionala
de ce danseaza feroce
pe pieptul lui Shiva?
jocul Ei atemporal
distruge conventiile si conceptiile.
Ea este puritatea primara
Iubitii ei extatici sint puritate.
Puritatea se dizolva in puritate
fara memorie.

Sint complet beat
de vinul extazului Ei atemporal.
cupa cu vin este Numele ei.
OM KALI OM KALI OM KALI.
Cei ce s-au imbatat cu vin
cred ca si eu sint unul dintre ei.

Nici chiar Shiva
printul yoginilor
nu se poate focaliza pe picioarele Ei dansind
fara sa cada in transa.
si cu toate acestea
indragostiul asta fara valoare
care cinta acest contec nebun
aspira la uniunea constienta cu Ea
in stare de trezie, in vis si in somnul profund.



UNITATEA RELIGIILOR

"Inima mea a devenit capabila sa ia orice forma:este o pasune pentru gazele si o biserica pentru crestini, un templu pentru idoli dar si pentru pelerinii ce se duc la Ka'aba si pentru tabletele Torei si pentru cartea sfinta a Qoranului. Urmez religia Iubirii si oriunde ma poarta camilele Iubirii, acolo este religia si credinta mea!"-Ibn `Arabi

"Ce este moscheea, ce este sinagoga, ce este templul inchinat focului?.Eu si Tu reprezinta valul iadului ce le desparte. Cind acest val este ridicat din fata ta, atunci nu mai ramine legatura sclaviei sectelor si crezurilor."-Mahmud Shabistar in lucrarea sa "Mistica Gradinii de Trandafiri"



Wednesday, November 26, 2008

11:11

Probabil ca multi dintre voi au observat ca sint intr-un fel sau altul atrasi de cifrele 11:11-poate va uitati la ceas exact cind este 11:11 ori va intilniti cu persoane avind 11 litere in nume, sau observati concordante si sincronicitati legate de 11.

Si in teoria stringurilor exista citeva coincidente legate de 1111. Aceasta teorie incearca sa explice universul, spunind ca exista 11 universuri paralele. A doua coincidenta este ca Brian Greene, autorul lucrarii "The elegant universe" ce explica teroia stringurilor, are un nume alcatuit tot din 11 litere. Isaac Newton cel ce a inspirat teoria stringurilor, de asemenea are 11 cifre in nume. Teoria stringurilor a fost corectata de John Schwarz(11 litere)

S-au facut speculatii si despre atacul de pe 11 septembrie, studiindu-se unele semne profetice. In cartea sa"Nasterea lui Iisus"scrisa in 1981, autorul, dr.Ernest l.Martin a calculat exact data de nastere a lui Iisus, studiind efemeridele perioadei si hartile stelare ale epocii. Bazindu-se si pe aparitia faimoase stele de la Bethlehem, dr.Martin a calculat nasterea lui Iisus pe 11 septembrie anul 3 i.e.n.. Astazi majoritatea teologilor, scolarilor, astronomilor si istoricilor considera aceasta data corecta. Crucile gasite in ruinele de la WTC si dominanta numarului 11 in evenimentele de la 11 septembrie fac aceasta combinatie si mai misterioasa.

De asemenea mai exista inca un eveniment religios semnificativ care s-a petrecut pe 11 septembrie 1999. Conform scripturilor ebraice, atunci a fost a 6000 a aniversare a creatiei lui Adam si atunci incepea un nou ciclu in calendarul ebraic.

Celebrul Uri Geller a lansat chiar o campanie, adresata tuturor persoanelor ce au observat sincronicitatea numarului 11 in viata lor. El sugereaza, ca in fiecare zi la ora 11:11 toti sa se roage pentru copiii bolnavi din lume si pentru pace-nu dureaza decit citeva momente, dar mintile atitor oameni reunite pot influenta programul din care facem toti parte, in bine. Se pare ca oamenii care au contact cu 11 11 au o misiune pozitiva de indeplinit. Nu se stie inca exact despre ce e vorba, dar s-a observat ca in momentul in care mai multe persoane de acest fel lucreaza impreuna sau se aduna se creeaza o energie puternica si speciala.

Tuesday, November 25, 2008

TOIAGUL LUI MOISE-PART 2



Conform traditiei magice arabe si ebraice, Toiagul lui Moise este acelasi cu cel folosit in momentul in care a despartit apele Marii Rosii in doua si a facut diferite minuni in fata faraonului. Din sursele sufite si kabbalistice aflam ca toiagul poate avea doua origini:

1-unii spun ca a fost luat de Adam din Copacul Cunoasterii aflat in Paradis; sau ca Moise l-ar fi taiat din Copacul Vietii si ca ar fi fost transmis de catre patriarhi ca un obiect de putere. Multi mai cred ca ar fi fost plasat in interiorului Chivotului sfint si ca era de culoare rosie initial.
2-unii spun ca Moise l-ar fi luat din Rugul Aprins de pe muntele Sinai
3-altii spunca Moise l-ar fi primit de la profetul Jethro(socrul sau)
4-toiagul are abilitatea de a inflori si a produce migdale

Imaginea clasica a talismanului, aratata in operele lui AL Buni era o glifa inscriptionata pe toiagul in sine. Caracterele glifei sint de fapt diferit Nume Divine care au o imensa putere. Imaginea este folosita in cele mai multe ritualuri pentru protectie. Se spune ca aduce o frica imensa in jinni si diavoli, atunci cind imaginea sa consacrata este pusa intr-o camera, si ca acestia vor iesi de acolo imediat. O modalitate simpla de consacrare este sa o tamiiati cu tamiie pura si sa-i cereti lui Dumnezeu sa o binecuvinteze, apoi sa recitati:

Salawat(11ori)
Sura Fatiha(x 1)
Sura NAs(x33)
Sura FAlaq(x33)
Sura Ikhlas (x33)
Sura Kafiirun (x33)
Ayat-ul-Kursi (x33 )
Durood/Salawat (x11 )
Amin

Dupa fiecare 11 recitari suflati peste imagine cu o energie luminoasa alb-stralucitoare. Imaginea poate fi apoi inramata si pusa pe zid pentru protectia casei. De asemenea este bine sa plasati cite o imagine in spatele fiecarei oglinzi din casa, dn moment ce se considera ca jinnii patrund in tarimul oamenilor pe acolo(in afara de baie, din respect pentru Numele Divine)
Toiagul este de asemenea folosit in magia araba pentru infaptuirea diferitelor minuni.

surse-"Toiagul lui Moise"-A.Fodor
"Manbau Usool Al Hikmah"-Ahmad Al Buni
"Shamsu al Maarif al Kubra" - Ahmad Al Buni


TOIAGUL LUI MOISE-part 1

Ieri vorbeam cu un prieten din Turcia, care imi povestea ce energie fantastica are Istanbulul(nu l-am vizitat dar o voi face)-un oras de 20 de milioane de locuitori. Istanbulul ascunde se pare, multe comori care mi-au stirnit curiozitatea. Omul imi povestea ca in palatul Topkapi exista citeva relicve extrem de interesante pentru orice ocultist. In apartamentul Sfintelor Relicve, se tin anual anumite ritualuri, menite sa aduca binecuvintarea asupra locurilor si participantilor. Construit in anul 1517 de catre sultanul Selim I dupa ce acesta a cucerit Egiptul, acest apartament a fost sanctificat de catre relicvele aduse de catre acesta chiar din Egipt. De atunci, in fiecare an in a 15 a zi a lunii sfinte Ramadan, mantia sacra a Profetului Muhammad(pbuh) era scoasa cu mare reverenta si sarutata de sultan, vizir si inaltii demnitari. In pregatirea acestui eveninemnt, cufarul cu sfintele relicve era luat din acest loc si mutat in pavilionul Revan, in timp ce pavilionul Relicvelor era curatat cu amanuntul, peretii sai spalati cu apa de trandafir, coloanele lustruite si aerul purificat cu aloe si mosc.Apoi cufarul era adus inapoi carat de 15 clerici ce recitau rugaciuni din QOR'AN.In ziua ceremoniei sheykhul suprem era adus cu alai din Hagi Sophia si dupa rugaciuni, insusi sultanul aparea sa-l intimpine. Relicvele erau apoi atinse cu reverenta de toti cei prezenti. In timpul anilor, aceasta ceremonie a fost tinuta neintrerupt, ba chiar mai mult, in timpul anului zilnic in pavilion se tineau neintrerupt rugaciuni din QOR'AN. Se credea ca astfel binele era ajutat sa triumfe asupra raului din lume. Sultanul insusi era unul dintre cititorii fideli, ce recitau din QOR'AN pasaje intregi pe dinafara. Aceasta practica a fost reinviata in anul 1996 de familia care din tata in fiu este custodele relicvelor sacre. Citeva dintre relicvele sacre:
  • Mantia Profetului Muhammad(pbuh)
  • Primul manuscris al Qoranului scris de Profet
  • Firele de par ale Profetului
  • Arcul Profetului
  • Urma piciorului Profetului
  • Toiagul Profetului
  • Toiagul lui Moise
  • sandalele Profetului
  • vasul profetului Abraham
  • acoperamintul de cap al profetului Iosif
  • SABIA IMAMULUI ALI(GOD?????)
  • Sabia profetului

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites