Tuesday, December 16, 2008

MEMORIALUL DR. USUI FONDATORUL REIKI


Memorialul dr. Usui se afla in templul Saihoji din districtul Suginami in Tokyo. Dupa moartea sa, citiva dintre elevi sai l-au ridicat in onoarea sa. Inscriptia este scrisa in japoneza veche de dl.Okata si dl. Ushida ce a devenit presedintele USUI REIKI RYOHO dupa moartea dr. Usui. Traducerea in engleza este efectuata de Frank Arjava Petter in cartea sa REIKI FIRE.

"Memorialul virtutilor lui Sensei Usui
Cine practica din greu meditatia si munceste cu asiduitate pentru a-si imbunatati corpul si mintea de dragul devenirii unei fiinte mai bune este numit "un om cu spiritul mare". Oamenii care folosesc acest spirit maret pentru teluri sociale cum ar fi a-i invata pe ceilalti calea corecta si a face bine colectiv sint denumiti "invatatori". Dr.Usui a fost unul dintre acesti invatatori. El a predat Reiki-ul universului. Nenumarati oameni i-au cerut sa-i invete marea cale a Reiki si sa-i vindece.
Dr. Usui s-a nascut in primul an al perioadei Keio, Keio Gunnen, la 15 august 1865. Primul sau nume a fost Mikao iar al doilea Gyoho(Kyoho). El s-a nascut in satul Yago, districtul Yamagata al prefecturii Gifu. Numele stramosului sau este Tsunetane Chiba, al tatalui sau Uzaemon, iar numele de familie al mamei sale era Kaweai. Din ce se cunoaste, a fost un elev talentat si silitor. Ca adult a calatorit in mai multe tari din Occident si China pentru a studia cu ardoare, dar la un moment dat a inceput pentru el o perioada nefasta. Totusi, nu a abandonat si si-a continuat antrenamentul spiritual cu inflacarare.
Intr-o zi a hotarit sa se retraga pe muntele sacru Kurama pentru 21 de zile de meditatie. La sfirsitul acestei perioade a simtit brusc o mare cantitate de energie Reiki pe crestetul capului si acest evenimet a dus la nasterea sistemului de vindecare Reiki. Prima data a folosit Reiki pentru sine, apoi a incercat si pe familia sa. Pentru ca functionat foarte bine in vindecarea unor boli, a decis sa impartaseasca aceasta cunoastere cu publicul. A deschis o clinica in Harajuku, Tokyo, in aprilie 1922. Nu numai ca a dat tratament nenumaratilor pacienti, dintre care unii veneau de departe, dar a tinut si multe seminarii pentru a impartasi aceasta cunoastere. In septembrie 1923 devastatorul cutremur Kanto a zguduit Tokyo. Mii de oameni au fost ucisi, raniti sau au deveniti bolnavi. Dr. Usui a plins pentru oamenii sai, dar a folosit Reiki pentru a insanatosi victimele ce supravietuisera. Clinica sa adevenit in curind prea mica pentru a face fata sutelor de pacienti, asa ca in februarie 1925 a construit alta in Nakano, in afara orasului Tokyo. Faima sa s-a imprastiat repede in Japonia, la fel si invitatiile pentru a vindeca, de la oameni din departari. Odata s-a dus la Kure, in Hiroshima, alta data era in Saga, prefectura Fukuyama. In aceasta perioada, la Fukuyama, a suferit un atac la inima ce i-a fost fatal, pe 9 martie 1926. El avea 62 de ani.
Dr. Usui a avut o sotie numita Sadako, cu numele de fata Suzuki. Impreuna au avut un baiat si o fata. Baiatul, Fuji Usui a avut grija de afacerea familiei dupa trecerea dr. Usui.
Dr. Usui era o persona extrem de calda, simpla si smerita. Era foarte sanatos si bine proportionat. Niciodata nu se dadea mare si intotdeauna avea un zimbet pe fata; de asemenea era foarte curajos in fata adversitatii. Totodata era o persoana precauta. Avea multe alte talente. Ii placea sa citeasca si avea intinse cunostinte in medicina, psihologie, divinatie, si teologia religiilor lumii. Obiceiul sau de o viata de a studia si a aduna informatii l-a ajutat in mod cert sa paveze calea intelegerii sistemului Reiki.
Reiki nu vindeca numai bolile, dar are efectul si de a echilibra spiritul, a insanatosi corpul si ajuta la gasirea fericirii. Pentru a preda asta celorlalti trebuie sa urmezi cele 5 principiii ale imparatului Meiji si sa le contemplezei in inima ta. Ele trebuie rostite cu voce tare zilnic, o data dimineata si o data seara.
1-azi nu te minia.
2-azi nu te ingrijora
3-fii multumit cu ceea ce ai si recunoscator, azi
4-munceste din greu azi in practica ta meditativa
5- fii bun cu ceilalti, azi
Aceasta este calea ce duce la intelegerea metodei secrete a obtinerii fericirii (Reiki)si la a descoperi astfel vindecarea multor boli. Daca aceste principii sint urmate vei obtine mintea linistita a inteleptilor din vechime. Pentru a incepe raspindirea sistemului Reiki este important sa incepi dintr-un loc apropiat (de la tine), nu incepe de la ceva indepartat, cum ar fi filozofia sau logica.
Stai linistit si in tacere in fiecare dimineata si in fiecare seara, cu miinile impreunate in GASSHO. Urmeaza principiile marete, fii curat si tacut. Lucreaza in inima ta si fa orice din spatiul tacut din interiorul tau. Oricine poate accesa Reiki, pentru ca incepe in interiorul nostru!
Paradigmele filozifice schimba lumea. Daca Reiki se poate raspindi in lume, va atinge inima umana si morala societatii. Va ajuta multi oameni, nu numai in a le vindeca bolile, dar si Pamintul ca intreg.
Mai mult de 2000 de oameni au invatat de la dr. Usui. si mai multi au invatat de la discipolii sai seniori care au dus aceasta disciplina mai departe. Acum, dupa trecerea dr. Usui, Reiki va continua sa se raspindeasca in departari. Este o binecuvintare universala sa fi primit Reiki de la dr. Usui si sa fi capabil sa il impartasesti si altora. Multi dintre studentii dr. Usui au lucrat pentru acest memorial aici, in templul Saihoji din districtul Toyotama. Mie mi s-a cerut sa scriu aceste cuvinte pentru a ajuta la mentinerea operei sale in viata. Apreciez in profunzime munca sa si as dori sa spun tuturor discipolilor sai ca sint onorat ca am fost ales pentru aceasta sarcina. Fie ca multi sa inteleaga marele serviciu pe care dr. Usui l-a adus lumii" .


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites