Friday, November 28, 2008

ULTIMA SCRISOARE A LUI SADDAM HUSSEIN

am citit de pe blogul asta-moshemordechai.wordpress.com- ultima scrisoare a lui Saddam si sincer, m-a impresionat foarte mult. Cititi textul integral aici:

http://story.malaysiasun.com/index.php/ct/9/cid/b8de8e630faf3631/id/434196/cs/1/

Ca Saddam avea coaie se stie. Ca a construit practic Irakul de la zero, mai putin, Am vazut cind eram in Beirut un documentar despre cit de nashpa e Saddam, facut de TV5. Mie documentarul ala sincer mi l-a ridicat pe Saddam in ochi. Nu stiam cit a construit el in aia 35 de ani de "domnie"-cum a construit o infrastructura de sosele in desertul irakian; le-a facut scoli, locuinte, spitale (ceva in genul lui Ceasca). Poporul il adora (in afara de shiiti carora le-a dat-o cam la singe, ah si de kurzi care voiau automnomie). Am vazut executia-cred ca si voi-si aia m-a impresionat la maxim, deoarece a murit cu curaj si demn.
Iata citeva idei din scrisoare(textul integral il gasiti la linkul de mai sus).
Scrisoarea a fost scrisa de el cu 2 saptamini inainte de a muri si inminata avocatului sau pentru a fi facuta publica, dar acest lucru nu a fost posibil decit in cerc restrins datorita cenzurii. Ea este adresata poporului american.

"Pacea fie cu cei ce cred in pace si o doresc, si mila lui Dumnezeu si binecuvintarile Sale!.
Echipele de inspectie care au venit in Irak in numele Natiunilor UNite si au cercetat inclusiv case private, palate prezidentiale si documente oficiale, aceste echipe stiau ca Irakul nu are arme de distrugere in masa; inca o minciuna a fost aceea ca Irakul are legaturi cu retelele teroriste, cu toate ca si prim ministrul englez Blair a declarat ca Irakul nu are legaturi cu terorismul si nici arme interzise, fortindu-l pe Bush sa declare acelasi lucru. In ciuda acestor fapte, nici una dintre personalitatile importante din America nu l-au intrebat pe Bush pe baza carei dovezi se fac aceste presupuneri.....
Oficialii americani nu s-au retras din Irak dupa ce s-a terminat razboiul, in pofida tutror presiunilor, declarind invers fat de ce declarasera inainte de a incepe razboiul. Nimeni nu si-a intrebat guvernul cum e posibil ca o tara ca Irakul, care abia tisnise din intunericul saraciei sa fie o amenintare pentu o tara super-tehnologizata ca America. Si peste oceanul Atlantic...
Stiti, stimate doamne si domni, am intrebat, la doua saptamini dupa arestarea mea, pe un oficial american, care sint bazele falselor lor acuzatii? MI-a spus ca, in ceea ce priveste armele de distrugere in masa"nu am avut timp sa cercetam ceea ce ai afirmat tu". Si in ceea ce priveste terorismul , "asta s-a spus din cauza ca tu, Saddam Hussein nu ai trimis o scrisoare de condoleante presedintelui bush dupa incidentul de la 11 septembrie."
Asta era o perioada in care avioanele americane distrugeau proprietati publice si private in Irak, ucigind cetateni irakieni incluzind femei si copii fara motive, si impunind asupra Irakului embargoul lor nedrept, interzicind Irakului sa importe creioane pentru copiii scolari; ce ar fi trebuit deci sa-l oblige pe Saddam Hussein sa-i trimita o telegrama de condoleante presedintelui unui stat ai carui oficiali comiteau toate aceste crime in afara de ipocrizie sau slabiciune? Dar din cauza ca nu sint nici ipocrit si nici slab nu i-am trimis lui Bush condoleante. Am semnat insa o telegrama scrisa in numele intregului guvern irakian si trimisa de Tariq Aziz prietenului nostru Ramsey Clark, si prin el familiilor lovite de tragedie.
Dupa arestare au incercat in van sa ma intimideze si sa ma ameninte. Unul dintre generalii lor a incercat chiar sa negocieze cu mine promitind sa ma lase sa traiesc daca as fi acceptat sa citesc public si sa semnez o scrisoare ce era scrisa de ei dinainte. Acel anunt stupid spunea poporului irakian si rezistentei curajoase sa se predea. Ei mi-au spus ca daca refuz soarta mea va fi sa fiu impuscat ca si Mussolini. Dar, asa cum ma stiti si cum v-ati astepta de la mine, am refuzat cu scirba si nici macar nu am atins murdarul lor documentcu mina, ca sa nu ma spurc. Le-am spus ca daca as avea vreo sansa sa ma adresez poporului meu, i-as chema sa opuna mai multa rezistenta. Peste alte citeva zile, au mai trimis un grup la mine. Ei mi-au spus ca sint de la o universitate americana si ca voiau sa discute cu mine mai pe larg. Eu am acceptat si le-am confirmat ca Irakul nu avea nici unul dintre lucrurile de care era acuzat si ca ii sfatuiam sa paraseasca Irakul rapid si sa parasesca tara urgent, altfel vor primi ceea ce au pornit si mai rau, si ca nu vor avea niciodata sansa sa iasa teferi si cu toate echipamentele si armele din Irak
deoarece cele doua parti ale Irakului ii vor inghiti, cu ajutorul lui Dumnezeu pentru ca oamenii nostri sint bine inradacinati si au constiinta. Ei stiu ca eliberarea lor poate sa se intimple doar daca sint uniti si ca toleranta este baza orientarii lor si ca trebuie sa-si vindece ranile, nu ca voi care le deschideti mai mult..
Asta le-am spus, dar ei nu si-au schimbat metodele; nu au inlocuit cheile falsitatii si inca mai bat la usa raului, nedeschizind usa dreptatii, chiar daca acum stiu care e adevarul.
Caci cine de fapt i-a delegat pe americani sa fie politia lumii si sa formateze lumea in tiparul pe care ei il doresc dind ordine nationale tuturor tarilor?
Oameni ai Americii, ma adresez voua nu din slabiciune si nici ca sa cer ceva. Eu, poporul meu, fratii, tovarasii si natiunea mea-ne adresam voua pe baza responsabilitatii noastre morale si umane. Va spun acum ca oficiali pe care ii cunoasteti, si mai ales presedintele vostru va mint folosind media pentru a portretiza un Irak incorijibil, si pe Saddam ca pe un dictator plin de ura, pe care oamenii il urasc si vor sa-l omoare. UNii chiar abereaza intr-atit incit au declarat ca irakienii vor astepta armatele americane eliberatoare cu trandafiri si cintece.
Voi stiti ca Irakul este tara profetilor, mesagerilor, si persoanelor sfinte. Stiti ca Baghdadul este al patrulea oras sfint pentru islam dupa Mecca, Madinah, si Ierusalim? Cum va puteti imagina ca Irakul va putea vreodata ramine sub povara coloniala, chiar daca acum ea este cosmetizata sub alt nume si alte sloganuri? Salvati-va tara stimate doamne si domni si parasiti Irakul!

Pace. Dumnezeul este cel mai mare. Allahu Akbar!"
semnat
7 iulie 2006.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites