Tuesday, November 25, 2008

TOIAGUL LUI MOISE-PART 2



Conform traditiei magice arabe si ebraice, Toiagul lui Moise este acelasi cu cel folosit in momentul in care a despartit apele Marii Rosii in doua si a facut diferite minuni in fata faraonului. Din sursele sufite si kabbalistice aflam ca toiagul poate avea doua origini:

1-unii spun ca a fost luat de Adam din Copacul Cunoasterii aflat in Paradis; sau ca Moise l-ar fi taiat din Copacul Vietii si ca ar fi fost transmis de catre patriarhi ca un obiect de putere. Multi mai cred ca ar fi fost plasat in interiorului Chivotului sfint si ca era de culoare rosie initial.
2-unii spun ca Moise l-ar fi luat din Rugul Aprins de pe muntele Sinai
3-altii spunca Moise l-ar fi primit de la profetul Jethro(socrul sau)
4-toiagul are abilitatea de a inflori si a produce migdale

Imaginea clasica a talismanului, aratata in operele lui AL Buni era o glifa inscriptionata pe toiagul in sine. Caracterele glifei sint de fapt diferit Nume Divine care au o imensa putere. Imaginea este folosita in cele mai multe ritualuri pentru protectie. Se spune ca aduce o frica imensa in jinni si diavoli, atunci cind imaginea sa consacrata este pusa intr-o camera, si ca acestia vor iesi de acolo imediat. O modalitate simpla de consacrare este sa o tamiiati cu tamiie pura si sa-i cereti lui Dumnezeu sa o binecuvinteze, apoi sa recitati:

Salawat(11ori)
Sura Fatiha(x 1)
Sura NAs(x33)
Sura FAlaq(x33)
Sura Ikhlas (x33)
Sura Kafiirun (x33)
Ayat-ul-Kursi (x33 )
Durood/Salawat (x11 )
Amin

Dupa fiecare 11 recitari suflati peste imagine cu o energie luminoasa alb-stralucitoare. Imaginea poate fi apoi inramata si pusa pe zid pentru protectia casei. De asemenea este bine sa plasati cite o imagine in spatele fiecarei oglinzi din casa, dn moment ce se considera ca jinnii patrund in tarimul oamenilor pe acolo(in afara de baie, din respect pentru Numele Divine)
Toiagul este de asemenea folosit in magia araba pentru infaptuirea diferitelor minuni.

surse-"Toiagul lui Moise"-A.Fodor
"Manbau Usool Al Hikmah"-Ahmad Al Buni
"Shamsu al Maarif al Kubra" - Ahmad Al Buni


1 comments:

Foarte misto, ai o imagine mai mare ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites